kosaram

0
Feldolgozás…

Zsályaliget, ahol a természet kalandra hív

Igazán különleges társra találtunk a nyári "Élmények Testközelből" játékunkhoz, hiszen a most ölelésükben élményt megosztók közül a legszebb kép tulajdonosa ezen a szuper kalandos helyen tölthet el egy hosszű hétvégét a 4 csillags Zsélyaliget Hotel**** és Élménypark jóvoltából. Ismerjétek meg a kalandok természetes fellegvárát! A játékhoz itt tudtok nekünk képet csatolni: JÁTÉK

Természetközeli szemléletformáló családi parkot és hotelt hoztak létre a Pécs melletti Pogány településen, részben Európai Uniós forrásból. A vidéki - és a családokat a fókuszba helyező - turizmust élénkítő beruházás tucatnyi munkahelyet is teremt a térségben. A Zsályaliget célja, hogy a családok számára színvonalas, értékes közös, programokkal teli rendezvényeket, valamint nyugodt, természet közeli és élményekben gazdag helyszínt biztosítson.

ac0fad38-0c86-4b64-b06c-7b3008e01655

 A park és a hotel Pogány völgyében, természetes környezetben, források, tavak, patakok közvetlen közelében helyezkedik el 23 hektáros területen. A beruházás zöldmezős turisztikai fejlesztés, melynek keretében megépítésre került egy új, természetközeli, környezet- és családbarát, innovatív, fejlett technológiával felszerelt hotel és élménypark. A Zsályaliget Hotel**** és Élménypark a zöld gondolkodás jegyében született meg, és ezt a szemléletet szeretné továbbadni. A völgy levegőjét nem szennyezi füst, a létesítmények fűtését geotermikus energia felhasználásával, a meleg víz ellátást napkollektorokkal, az áramot napelemekkel biztosítják. 

 A Zsályaliget egészére a természet közeli szemléletmód jellemző. Szinte minden elem fókuszában az ember és a természet összhangja áll. A parkban minden információs eszköz a természet óvását és megismerését hirdeti, mindezt a gyermekekre hangolva. A fogadó épületben a gyermekek részére készített szelektív hulladékgyűjtőket vásároltak, a PET palack gyűjtő fölé palackprést helyeztek el, a kupakot külön gyűjtik. A park területén szintén szelektív hulladékgyűjtés folyik. Demonstrációs napelem és napkollektor egység a megújuló energiák fontosságára hívja fel a gyermekek figyelmét. 0%-os energia kibocsátással működő épületek és attrakciók a napelem parknak köszönhetően folyamatos, és megújuló energiaellátással rendelkeznek. Ennek felhasználása is környezettudatosan történik LED izzók és energiatakarékos készülékek működtetésével. Az épületek fűtéséről geotermikus rendszer gondoskodik, melynek minél előnyösebb kihasználásához a legkorszerűbb építési technológiákat alkalmazták, beleértve a legmagasabb szintű hőszigetelő képességű nyílászárók és falszerkezetek beépítését.

 Az élménypark fogadó épülete okos-ház funkcióval is ellátott. Különleges elhelyezkedéséből fakadóan a szülők biztonságban tudhatják gyermekeiket parkunkban akkor is, ha távolról szemlélik játékukat: a szülők mindent látnak, ami a területen történik, ami a célcsoportnak szánt családok körében a kiemelkedő élmény mellett biztonságot is nyújt. A parkba a belépés többfunkciós fogadóépületen keresztül történik.

 A fogadóépületben a látogatók részére öltözőket, mosdókat, étkezési lehetőséget biztosítanak, valamint gyermek-foglalkoztató is kialakításra került. A projekt keretein belül 1 km-es betonutat is épített a beruházó, mely a pogányi tó északi végétől vezet fel a Zsályaligetbe.

A parkban elhelyezett korszerű tanösvény nem csupán információs táblák sorát jelenti, táblái interaktív feladatokat, érdekességeket tartalmaznak, sokuk vizsgálódásra, utánanézésre buzdít. A tanösvény egy komplex nevelési, szórakoztatási eszköznek tekinthető. Az agrárfarmon a gyerekek a mindennapi gazdálkodás szállítási feladatait élhetik át – tiszta és kontrollált, műanyag eszközökkel és pedálos kistraktorokkal ellátott pályán.

5179fd01-8f3e-45b6-81dc-ce6cc0f9fdb4

 A park kalandos, rendhagyó homokozóval is várja a gyermekeket, amelyben "erőgépek" csörlők, daruk segítségével tudják a homokot szállítani. Homokvár, homokhajó, egyedi markolók a homokozóban - persze minden kicsiben – is a kaland része. A homokozó legfelső szintjén egy 2 tornyú vár fogadja a gyerekeket csúszdával.

0e237b8a-7bcf-4538-bd7a-192ab3e5d199

 A természetes anyagokból épült attrakciók egyik legkedveltebb eleme a nádkunyhók, nádlabirintus, szalmapajta, mely a felnőttekben is a régmúlt gyermekkort idézi fel. A trambulinpark és az egyensúlypark is nagy élmény a gyermekek részére, amellett hogy fejlesztő hatása kétségtelen előnyökkel jár a parkban szabadon szaladgáló gyermekek számára. A tanyasi állatkert szintén nagy élmény a városi gyermekek részére. (A gyermekek itt szamárral, kecskékkel, törpe kecskével, bárányokkal, nyulakkal, disznókkal, amerikai csüngőhasú malaccal, tyúkokkal, kacsákkal, libákkal, ékszerteknősökkel találkozhatnak)

Hosszabb- és rövidebb túraútvonalakat építettek ki vendégeik számára, mely útvonalak mezőkön, erdőkön, vaddisznó dagonyázón, patakon vezetnek át.Kerékpárral érkező, illetve kerékpárt bérlő vendégek szerpentines bringapályán, illetve a speciális lejtőpályán tehetik próbára ügyességüket vagy tehetnek nagyobb kerékpártúrát a környék jó minőségű földes kerékpárútjain.

A tavak igazi vízi-várossá alakulnak át a nyári időszakban: kistutajos evezés, távirányítós motorcsónakok és vizidodzsem várja a gyermekeket június végétől.

 A park amellett, hogy megfizethető áron biztosítja szolgáltatásait, a teljes területen ingyenesen biztosítja a wifi elérést, valamint felvonultat olyan különleges játékokat is, mint pl. a teqball asztal. A további számos attrakció is szakít a már megszokott fán mászó elemekkel, kihasználja a terület, valamint a természetes alapanyagok adta lehetőségeket. Az attrakciós elemek finomhangolásával az üzemeltetők a valóban 365 napon át üzemelő park jelleget is erősítik.

  A nyáron sportolni vágyó látogatókat külön egységként álló strandröplabda pálya, homokos focipálya, petanque pálya és lábtengó pálya várja, továbbá ping-pong asztalok, teqball asztalok, tollas szettek, labdák, frizbik szórakoztatják a csoportosan vagy baráti társasággal érkező vendégeket. A park télen sem zárja be kapuit: ahogy a szánkópályán szánkózó, úgy a korcsolyázni vágyók is kellemes időtöltésre számíthatnak, ha ellátogatnak a központba.

 A társaságok részére grillező, bográcsozó helyek, sörpadok állnak rendelkezésre, melynek részletes ajánlatát az Élménypark honlapján találják.

 A Zsályaliget Hotel**** és Élménypark kitűnő helyszín családi, baráti, céges, születésnapi party, egyesületi közösségépítő programok, óvodai, iskolai osztálykirándulások szervezésére. A Zsályaliget egész területe kiválóan alkalmas szórakoztató, tartalmas és hasznos időtöltésre az ügyességi vetélkedőktől, kincskereső, közlekedési programoktól, a csapatsportoktól, a közös főzéstől a céges csapatépítő és céges családi nap programokig.

A Zsályaliget Hotel**** tökéletes szálláshely mind a csendre, nyugalomra, mind a kalandra vágyó vendégek számára. Az üzleti szféra számára is biztosítanak lehetőségeket konferenciákra, képzésekre, csapatépítőkre. Ehhez minden igényt kielégítő tréning- és konferencia terem is rendelkezésre áll. A hotelben 8 szoba várja a vendégeket, classic, delux és panoráma szoba. A hotel 6 családi szobával rendelkezik, melyben széthúzható- és franciaágyak, fotelágy, TV, fürdőköpeny, hajszárító, asztal, székek szolgálják a vendégek kényelmét.

Szobákból nyíló gyönyörű kilátással és infra szaunával, jacuzzival, tetőterasszal várják a pihenni vágyó családokat és céges partnereket. Mindenhol élvezhető wifi, recepció, továbbá bár, multi funkciós étkező hely, nyári terasz és kinti sütögető segíti a kikapcsolódást. Minden rendelkezésre álló és kivitelezhető eszközt megragadtak arra, hogy minél környezettudatosabb, minél „zöldebb” szálloda épüljön meg, ezzel is óvva ezt a festői szépségű környezetet.

098b2275-1caf-467b-9b8a-4087cccf1c10

A szálloda fogadó szintje teljes egészében akadálymentes, az esélyegyenlőség jegyében épült. Akadálymentes parkoló, akadálymentes WC, mosdó, akadálymentes szoba fürdőszobával, információs táblák, tapintható térkép, hangos térkép, mobil indukciós hurok áll a vendégek rendelkezésére. A szálláshely mellett részben akadálymentes játszótér várja a látogatókat.

A szálloda vendégei ingyenesen használják az Élménypark szolgáltatásait. A szálloda szolgáltatásai közé tartozik a kerékpárkölcsönző (20 db ingyenesen kölcsönözhető bicikli, köztük több e-bike). Természetesen a sétát kedvelők is gyönyörű tájakon barangolhatnak, ehhez nordic walking botokat is biztosítanak. Ezen szolgáltatásokkal széles palettán tudják kielégíteni a hozzájuk érkező vendégek aktív pihenési igényeit is.

Infó: www.zsalyaliget.hu

Oszd meg ismerőseiddel:

Partnereink