kosaram

0
Feldolgozás…

Visszatérés a munka világába 2. rész

Előző bejegyzésem folytatásaként most a munkába való visszatérés módjairól szeretnék némi képet adni Nektek.

  1. A felhalmozódott szabadságaimat mikor kell kivennem?

A jelenlegi szabályozás értelmében a munkába való visszatérésetek napjától számított 60 napon belül kell kivennetek az időközben felhalmozódott szabadságotokat. (számítás módja)

  1. Mikor térhetek vissza dolgozni?

Tiltani tulajdonképpen semmi nem tiltja, hogy akár mikor visszatérj a munka világába.

-  Alap esetben a szülést követően a fizetés nélküli szabadságodat a gyermeked 3 éves koráig igényelted meg, így addig otthon maradhatsz, s a munkáltatód sem szüntetheti meg a munkaviszonyodat ezen idő alatt.  Ha ezt követően szeretnél visszatérni, akkor ezzel a munkáltatódnak tisztában kell lennie, hogy mikor jön el ez az időpont. A jelenleg hatályos törvényi szabályozás értelmében azonban nem kötelesek Téged visszavenni. L

-  2014.01.01-től lehetőséged van arra, hogy a gyermeked 1 éves kora után GYED, GYES folyósítása mellett visszatérj dolgozni a munkaidő korlátozása nélkül. Vagyis, akár főállásban is. Ha így szeretnél újra dolgozni, akkor erről a szándékodról munkáltatódat 30 nappal a visszatérésed előtt tájékoztatnod kell, s meg kell szakítanod a fizetés nélküli szabadságodat. Azt azonban tudnod kell, hogy ha a gyermeked 3 éves kora előtt visszatérsz dolgozni, akkor már nem állsz felmondási védelem alatt, így a munkaviszonyodat megszűntetheti a munkáltatód.

-  Ha még GYED/GYES mellett szeretnél visszatérni dolgozni, de a korábbi munkáltatód nem tud visszavenni, akkor (amennyiben a munkaszerződésed nem tiltja) kereshetsz másik munkáltatót, aki foglalkoztat.

  1. Ki vigyáz a gyerekre, ha 3 éves kora előtt visszatérek dolgozni?

-  elvileg az állami bőlcsöde befogadja a gyermekeket (ha van szabad kapacitásuk), attól függetlenül, hogy anya mellette GYED-en van, csak munkáltatói igazolást kell vinni.

-  apa is otthon maradhat GYED-en a gyermekkel. ( nyugaton szerencsére ez a rendszer már jól működik, s abszolút nem botránkozik meg rajta a társadalom. Jó lenne, ha nálunk is felnőnénk egyszer ehhez…)

Egy apró jó tanács: apa GYED-re menetelén akár akkor is érdemes lehet elgondolkodni, ha anya fizetése nem volt elég magas ahhoz, hogy a GYED maximumot kapja az otthonlét alatt, így ha anya visszatér dolgozni, s apa munkáltatója rugalmas e téren, akkor akár apa is megigényelheti munka mellett a GYED-et (ez esetben azonban apának 60 napig fizetés nélküli szabadságon kell lennie, mielőtt újra munkába áll GYED mellett.)

  1. Mivel érveljek egy állásinterjún, ha gyerekvállalás után új munkahelyet kell keresnem?

Jó, ha Ti is tudjátok, így esetleg egy állásinterjún a Ti javatokra dönt a munkáltató, hogy a cégnek lehetősége van utánatok 4 éven keresztül adókedvezményt igénybe vennie. Ez sajnos a Ti nettó béreteket nem érinti, de az ő költségeit, amit utánatok kell fizetnie lecsökkenti. Ehhez mindössze egy igazolást kell majd bekérnetek az illetékes folyósító szervtől.

Remélem sikerült átfogó képet kapnotok a lehetőségeitekről. Ha esetleg konkrét kérdésetek lenne a témában, forduljatok hozzám bizalommal! 

Kiss-Márton Adrienn

 

Oszd meg ismerőseiddel:

Partnereink