kosaram

0
Feldolgozás…

Visszaszámlálás indul!

Hogy alakul a szabadságos napjaim száma, ha visszatérek dolgozni GYED, GYES mellett?

Mióta 2014. január 1-től GYED, GYES mellett a törvény lehetőséget ad a munkába való visszatérésre, sok kismama keresett meg azzal a kérdéssel, hogy ez esetben mi lesz a szabadságos napjaival munkavégzés mellett. A zavart az okozza, hogy alapvetően a köztudatban úgy él, hogy „időarányos szabadság csak a TGYÁS idejére, valamint a GYED első fél évére jár.” Nos, a kérdés tisztázásához, értelmezéshez adok némi támpontot.

A törvény pontos szövegezése így hangzik:

„115. § (1) A munkavállalónak a munkában töltött idő alapján minden naptári évben szabadság jár, amely alap- és pótszabadságból áll.

(2) Munkában töltött időnek minősül az (1) bekezdés alkalmazásában

a) a munkaidő-beosztás alapján történő munkavégzési kötelezettség alóli mentesülés,

b) a szabadság,

c) a szülési szabadság,

d) a gyermek gondozása céljából igénybe vett fizetés nélküli szabadság (128. §) első hat hónapjának,

e) a naptári évenként harminc napot meg nem haladó keresőképtelenség,…”

Esetünkben ez azt jelenti, hogy mikor kisbabánk születik, általában fizetés nélküli szabadságra megyünk munkahelyünkről, a magyar gyakorlat szerint a gyermek 3 éves koráig. Fizetett szabadság, ahogy a fenti bemásolt jogszabályból kiolvasható a munkában töltött idő alapján jár, vagyis a fizetés nélküli szabadság idejére nem. Ez alól képeznek azonban kivételt a (2)-es pontban felsorolt esetek, amikből anyukaként a c, ( a szülési szabadság – értsd TGYÁS időtartama)  d, (a gyermek gondozása céljából igénybe vett fizetés nélküli szabadság (128. §) első hat hónapjának – értsd GYED első 6 hónapja) pontok az érdekesek.

Ha azonban a GYED, GYES folyósítása mellett, gyermekünk 1 éves korát követően állunk munkába, akkor megszakítjuk a korábban igényelt fizetés nélküli szabadságot, így értelem szerűen életbe lép a munkában töltött idő alapján járó szabadság.

Példa: 34 évesen 1 gyermekkel, GYED folyósítása mellett a gyermek 1 éves korát, s a GYED első 6 hónapját követően, 2014.06.01-én visszatérünk dolgozni, akkor 24 + 2 nap(gyerkőc miatt)/12hó*6hó= 13 nap kivehető szabink van.

Részmunkaidős foglalkoztatás-szabadság

A törvény adta lehetőség miatt sokan visszatérnek dolgozni GYED, GYES folyósítása mellett, akár részmunkaidőben is. Ennek oka lehet, hogy csak így alkalmazzák őket, vagy a gyermek elhelyezését így tudják megoldani. Ebben az esetben jó, ha tudjátok, hogy a szabadságos napok száma ugyanúgy számolódik, mintha teljes munkaidőben kerülnétek foglalkoztatásra.

Példa: 34 évesen 4 órában foglalkoztatnak Benneteket, akkor éves szinten 20 nap alap+4 nap pótszabadsággal rendelkeztek, s nem 10 nap alap+2 nap póttal!

Kiss-Márton Adrienn

Oszd meg ismerőseiddel:

Partnereink