kosaram

0
Feldolgozás…

Utazás gyerekkel repülőn- indulhat az őszi városnézés!

Nem könnyű repülőn a gyerekkel, de nem kell tőle félni, ha felkészülsz. Bár már nincs Malév, azért vannak még társaságok, akikkel (így vagy úgy), de hosszú utakra mehet az ember. De hogyan tervezz, ha mindezt egy kisgyerekkel tennéd?

Tippjeink a játékoktól a felkészülnivalókig.

Biztonság

A gyerek összes játéka, itala, kiegészítője át kell, hogy menjen a biztonsági kapun. Ha van olyan tárgy, amelyik nem fér át az ellenőrző berendezésen, azt a biztonságiak át kell, hogy vizsgálják. A nagy tömegben könnyen elkeveredhet még a legjólneveltebb és - tudatosabb gyerek is. Legyél elővigyázatos  - mindig jóval több időt számolj az odaérésre, a becsekkolásra és a terminálhoz való eljutásra, mint amennyi kéne - írd fel a gyerek csuklójára a telefonszámodat (és állítsd hangosra a telefont) - próbáld meg nem szem elől téveszteni: ne engedd elkóricálni várakozás közben. És öltöztesd feltűnő színekbe:)

Italok

A kézipoggyászba kerülő folyékony és gél/krém állagú anyag különleges elbírálás alá esik. A szabályzat szerint 100 ml az ezekből engedélyezett mennyiség, az is külön-külön egységekbe csomagolva, ziplockos (lezárható) műanyag tasakban szállítva. Ebbe beletartozik minden gyerekital, tej, tápszer – a szülőnél csak annyi lehet ezekből, amennyi a gyerek(ek) út közbeni ellátásához szükséges. Kis üvegekben 100-100 millilitereket csomagolj. És hiába csak 1 dl van benne, nagyméretű üvegeket egyáltalán nem szabad a fedélzetre vinni.

Étkezés

Mindig ellenőrizd evés előtt a fedélzeten felszolgált étel hőmérsékletét - általában tűzforró a kinyitott doboz tartalma. Csecsemő számára mindig készülj saját étellel és tányérral/evőeszközzel (de persze ne a fém készletet vidd), és érdemes több előkét is becsomagolni. Csecsemődnek készíts előre felforralt vizet egy (vagy t9bb, max 100 ml-es) üvegben és csomagold higiénikus, lezárható zacskóba. A repülőn megkérheted a stewardesst, hogy melegítse meg a babaételt-italt egy kis forró vízben. Készülj fel arra, hogy a személyzetnek nincs mikrohullámú sütője, úgyhogy szólj előre és számíts legalább 8-10 percre, mire megkapod a felmelegített ételt. Mindig legyen nálad nedves kéztörlő.

Alvás

Repülőn gyerekkel nem a stílus számít - öltözzetek mind minél kényelmesebb ruhába. Öltözzetek rétegesen, hogy ha meleg van, legyen mit levetni. De számíts arra, hogy a repülőn hideg van, legalábbis alvásidőben - téli időben vigyél váltás cipőt, és az alváshoz meleg zoknit. Legyen nálad saját, puha takaró, a repülőn többnyire lehasznált, vékony semmiségeket kapsz. Ha befér, vigyél egy-egy kispárnát is, de ezt többnyire a gépen is tudnak adni. Főleg, ha időben szólsz. Minél kisebb a gyerek, annál fontosabb az alvás előtti rutin: próbáld meg ezt minél inkább tartani, függetlenül attól, odakint hány óra is van. Ne hagyjátok ki a fogmosást, a mesét, és hidd el, máris könnyebb lesz az elalvás.

 

Csecsemők - az édes élet

Hát igen, egy év alatti gyerekkel vagy nagyon nehéz, vagy nagyon könnyű. Őket azért még nem úgy kell szórakoztatni, ahogy az eggyel nagyobbakat, és megnyugtatni is könnyebb egy ilyen kicsit. Kivált, ha szopizik. Egy ilyen kicsi gyereknél (még a fapadosokon is), hogy már a check-innél jelezzük, szoptatni is szeretnénk majd a gépen, segítsenek, hadd legyen egy kis helyünk és magánszféránk a dologra. Általában megértő ilyenkor még a legvérmesebb személyzet is. A reptéren, sokszor már előre le kell adnunk a babakocsit, ilyenkor a legjobb társunk lehet a babahordozó, utazásnál nélkülözhetetlen társunk lehet a babahordozó.

thug

tovább olvasom: cikk

Oszd meg ismerőseiddel:

Partnereink