kosaram

0
Feldolgozás…

Szoknyagyáros Anyucik előre!- egyszerű lánykaszoknya kezdő varróknak

Minden tiszteletem azoké a két év körüli lánygyermekes szülőké, akiknek a lánykájuk szintén „szoknyalázban” ég. Nincs ellene gyógymód, sem ellenszer, egy megoldás van hagyni, hogy a szoknyaláz kibontakozzon.

Nálunk a láz a legforróbb szakaszába ért, még ki sem nyitottuk reggel a szemünket, még a reggeli puszimat sem zsebeltem be, mikor már hallom a magabiztos és mindenki számára tökéletesen hallható üdvkiáltást a kiságyból, hogy „Anya ma is szoknyát szejetnék húzni hajisnyával jó…” ez igazából úgy hangzik, mintha kérése lenne, de cseppet sem az inkább utasításnak mondanám.

Szóval már minden „vastagharisnyalelőhelyet” felfedezve a szoknya utánpótlásra is megoldást találva, most megmutatom egy igazán kedvenc varró blogger hölgyem segítségével, a világ talán legegyszerűbb szoknyájának elkészítési módját. Még varrni sem kell hozzá tudni szinte, annyira egyszerű elég csak kölcsönkérni hozzá egy varrógépet a nagyitól, és már onthatjuk is a szoknyákat minden mennyiségben.

Amire szükséged lesz:

-          valamilyen anyagmaradék, amit téglalap alakban kivágsz. Előtte vegyél méretet a csemetédről. Mérd meg a derekát és a térdéig a combjának hosszát: a téglalap hosszabbik oldala minél hosszabb, annál pörgősebb lesz az eredmény.

-          2 cm széles gumit, aminek pontos hosszát majd a gyerkőcön állítsd be, ha behúztad a derekát.

-          díszítők: gomb, szalagok, esetleg szegő, csipke itt szabadjára engedheted a fantáziád. Mi Alízzal filc masnit tettünk rá.

alizszoknya

A mi variációnk: farmerszoknya, filc masnival, gombbal

Az alábbi videóban pontról-pontra megnézheted a szoknya elkészítésének lépéseit, a harmadik szoknyánál kb. 20 percet fog igénybe venni. Szoknyagyár indul!

 

 

A képek és szoknya forrása: http://www.danamadeit.com

Oszd meg ismerőseiddel:

Partnereink