kosaram

0
Feldolgozás…

Pocakszérum terhesség alatt és után

A kismamák talán egyik legrettegettebb témája  terhességi csíkokhoz kötődik. Rossz hírünk, hogy a striákat utólag eltüntetni sajnos nem lehet, így a megelőzésben kell igazán jónak lenni. Most mutatunk egy két tippet és egy csudaszérumot, ami segíthet azok ellen a fránya csíkok ellen.

Nagyon fontos, hogy ne csak kívülről, de belülről is figyeljünk, a sérülés ugyanis a bőr alatti kötőszövetben következik be, és nem a felső rétegben, mely könnyen regenerálódik. Persze sok tényező befolyásolja, hogy ki mennyire hajlamos a pocak kicsikosodására. Alkat- és életmódfüggő, de mégis kellő odafigyeléssel, azért szépen megelőzhető a pocak túltágulása és a bőr visszafordíthatatlan elváltozása.

Ápold magad belülről:

Egyfelől elsősorban a babádnak sem teszel éppen rosszat azzal, ha egészségesen táplálkoztok, de Rád nézve is nagyon fontos a terhesség viselésében, a szépséged megőrzésében és bizony a terhesség utáni regenerálódásban.

Ezért aztán, hogy kötőszöveteid kellően rugalmasak legyenek, 3 fontos szabályt mindenképp tartsatok be:

- Igyál sokat, mert a belülről hidratált bőr rugalmas

- Próbálj meg nem sokat hízni és könnyen emészthető, nem puffasztó ételeket enni, hiszen a puffadás is térfogat-növekedést okoz, amely a babával együtt feleslegesen feszíti a pocakot.

- Mozogjál sokat

Ápold magad  kívülről:

Már akár az első pillanattól, hogy tudod babát vársz érdemes odafigyelni a pocakra. Nekünk van egy szupi kis boszorkánykoktélunk telis-tele csudajó dologgal, mely nem árt a babának, de annál inkább elijeszti a striákat.

Pocakszérum:

1/3 rész argánolaj

1/3 rész olivaolaj

1/3 rész kakaóvaj

Terhesen kenegesd vele a pocakod napi egyszer, leginkább esti lefekvés előtt kör körös mozdulatokkal. Babád is imádni fogja odabenn az egyszer biztos.

Ha pedig már megszületett a pici érdemes szintén ezzel bekenni magad, de akkor időhiány véget csalhatsz egy kicsit és bekenés után tekercseld be magad egy/fél órára, erre aztán mehet a pocakszorító a még gyorsabb hatás érdekében. Szoptatás alatt illóolajok használata nem javasolt, de ezek az olajok nincsenek hatással Rátok.

Oszd meg ismerőseiddel:

Partnereink