kosaram

0
Feldolgozás…

Nyáron is összebújva

A hordozás nem válogat évszakot. Sokan mondják télen nem jó, mert a sok-sok ruha zavaró. Nyáron nem jó, mert összeizzadunk. Az igazság az, hogy ez egyedül bennünket felnőtteket fog zavarni, a babának nyáron nagy melegben a kis igényei bizony nem fognak változni. Ezért aztán hoztunk néhány tippet, hogy miképpen küzdjétek le a hőség okozta nehézségeket.

11-15 óra között ne menjetek napra:

Ez alapszabály a hordozásban is. Amíg a legerősebb a napsugárzás jobb, ha nem terveztek programot. Ha mégis ki kell mozdulnotok, a babád hordozóból kikandikáló testrészeit alaposan kend be fényvédővel. A fejecskére pedig minden esetben húzzatok vékony pamutsapkát.

Izzadás:

Tudtad, hogy az anya teste a baba testének hőjét is szabályozza, tehát ha Te izzadsz, azzal bizony a picidet is hűtöd, így nem kell félned a túlhevüléstől, de az izzadás kellemetlen lehet.

Nagyon fontos, hogy az izzadó bőr irritált is egyben, így hordozáskor a babádra mindenképp nagyon vékony pamutruházatot adj, de soha ne legyen csupán teljesen mezítelen és csak pelusban. Fontos, hogy legyen Nálatok váltóruha, magadnak is és babádnak is.

Különösen kell ügyelni a babák hajlatainak védelmére az izzadás közepette, hiszen a picik bőre sokszor ezeken a területeken ekcémássá válhat. Ezért érdemes olyan ruházatot választani, ami itt is véd még, például háromnegyedes naci, ami térdhajlatban is még tart. Illetve kis mennyiségben párszor hintőport is használhattok, de azzel óvatosan csak, mert szárítja a baba bőrét.

Sok-sok folyadék:

Az izzadáskor az elvesztett folyadékot pótolni is kell, így ha eddig nem volt szokásod vizes palackkal útnak indulni, most váljon azzá. Babádra is fokozottabban ügyelj, akkor is adhatsz neki, ha éppen nem jelzi, hogy szomjas lenne. Ne feledd azt sem, hogy az anyatej egyben a legjobb itóka is, a nagy melegben sem adhatsz jobbat babádnak szomjúság ellen, mint az anyatej! Álljatok meg többször útközben is kicsit inni.

Babával a vízben:

Sokan nem rettennek meg attól sem, hogy hordozóval a vízbe merészkedjenek, mi ezt nem igazán tartjuk biztonságosnak, így jobb, ha erre alkalmas felfújható úszóalkalmatosságban mentek pancsolni, ahol ha esetleg Te megbotlanál még mindig nem kerülhet alád a babád. A vízparton nyugodtan bújjatok össze, de a vízben legyetek inkább külön!

Oszd meg ismerőseiddel:

Partnereink