kosaram

0
Feldolgozás…

Nagycsalád= Nagy öröm

Kláráék az őszi fotózásunk modellcsaládja voltak. Először azt hittem csak ikerik vannak, aztán szembesültem vele, hogy nem, nekik bizony 3 fiúk van! Már ikreket nevelni önmagában is nagy kihívás lehet, de úgy, hogy a másodikak valójában harmadikak..na ott bizony minden elismerésem!  Aztán kiderült a találkozásunkkor, hogy abszolút nem gondolják, hogy itt vége is lenne a sornak egy kislányra mindenki vágyik még a családból. Ismerjétek meg a mi őszi modeljjeinket és az ő történetüket, hogyan is "birkóznak" meg örömmel, humorral, vidámsággal igazi csapatmunkával a mindennapokban. 

Amikor találkoztatok mennyire volt téma, hogy nagycsaládosok lesztek? Mindenki egyet értett abban, hogy mikor és mennyi gyerkőcöt neveljetek?

Én is nagycsaládból jöttem, két testvérem van. Már a kapcsolatunk elején leszögeztük, hogy több gyermeket is szeretnénk. Én 5-re gondoltam, Gábor hármat mondott, átlagoltunk és végül négy gyerekben állapodtunk meg. Mikor tavaly megtudtuk, hogy Bertalanunk mellé két kistestvér érkezik, akkor azt gondoltuk, ha vegyes-páros lesznek, akkor megállunk 3 csemeténél. A kistesók fiúk lettek, szóval visszatértünk az eredeti tervhez és reményeink szerint egyszer lesz egy kislányunk.

DSC_0599

(My Heart babahordozó, Mybabyhug)

 

Mi kell ahhoz, hogy 3 gyerkőc mellett minden beleférjen a napba? Hogyan szoktátok szervezni a mindennapjaitokat?

Valamiből engedni kell. Az ikrek születése előtt mindketten hetente kétszer jártunk edzeni, most egyszer sem. Már sokkal kevesebbet vasalok, mint egy-gyerekesként. Amúgy mindhárom fiú jó alvó, egyszerre alszanak ebéd után, így napközben én tudok regenerálódni, csendben meginni egy kávét. Régebben sokat sütöttem- főztem, most csak olyan ételt készítek, ami mellett nem kell ott állni.

A napjaink sok szervezést igényelnek, pl. ki megy a nagyért ebéd után az oviba, hogy vigyem tornára az egyik kicsit, folyamatos online kapcsolatban vagyunk, így könnyebb a szervezés. Otthon is azt láttam, hogy támogatják egymást a szüleim.

Mikor szoktatok hordozni és mekkora segítséget jelent? Van olyan szituáció, amit nem tudnál hordozás nélkül elképzelni?

Ha csak az egyik kicsit viszem magammal, akkor mindig hordozok. Gábor mikor Bertalant az oviba szoktattam otthonról dolgozott, s bizony volt, hogy hiába kellett volna, Barnus vagy Bálint nem aludt, így az ébren lévőt magára kötötte és együtt dolgoztak.

Úgy érzem, az igazi hordozási korszak most kezdődik nálam, a karikás kendővel nem tudtam megbarátkozni, de most már majdnem ülnek a kicsik, használhatunk már mei tai-t vagy csatost, az az én világom.

bigfamilylife-21

Pandamaci bunda: 4 évszakos 3az1ben kiegészítő, hordozótakaró, lábzsák, babapléd, soft shell anyagból és babapolár béléssel

 

Hogyan szoktatok 3 gyerkőc mellett lazítani? Mikor és hogyan van időtök egymásra, vacsizni mondjuk vagy egy mozira?

Most nem az az időszak van, hogy a gyerekek mellett lazítsunk, hanem velük. Hét éve voltunk együtt, két éve házasokként, mire Bertalan megérkezett hozzánk, volt időnk szórakozni, kicsit utazgatni, kettesben lenni és felkészülni arra, hogy néhány évig másféle szórakozás, időtöltés kerül előtérbe.

Este 10 órára csend van itthon, akkor azért jut idő beszélgetni, kettesben lenni. A mozizáshoz az első lépést megtettük, közelebb költöztünk a Plázához. Az évfordulónkon majdnem el is jutottunk, de nem volt délelőtti vetítés.

Mit tanácsoltok azoknak, akik még csak most lesznek nagycsaládosok vagy hezitálnak? Hogyan lehet túlélni vagy megélni a mindennapokat, milyen trükkök és habitus kell hozzá?

Ez kétemberes feladat, mindkettőnk munkája benne van. A kicsiket javarészt én intézem, szopiznak még, szóval ezt nem is tudná más. A nagyfiú fürdetését vagy a vacsorakészítést apa szokta vállalni, gyakran rá hárul a bevásárlás. Le vannak osztva a feladatok, segítjük, támogatjuk egymást. Segítenek a szüleink is, mindig tudják mikor kell teli éthordóval beállítani. 

 

bigfamilylife-17

Buddy Blonde csatos hordozó, Mybabyhug

Oszd meg ismerőseiddel:

Partnereink