kosaram

0
Feldolgozás…

Nagycsalád 4 keréken

Az egyik legnagyobb kihívás talán, ha a család 5 fősre vagy nagyobbra duzzad, hogy hogyan is lehet kényelmesen utazni. Mert bizony 3 gyerkőccel sokszor az 5 személyes autók már picik. Egyrészt azért, mert a 3 nagyméretű gyerekülés egymás mellett nem nagyon fog elférni, másrészt egy-egy nagyobb útnál az 5 fő csomagja ki fogja nőni az átlagos autók csomagterét.

Valamiben azonban mindig kompromisszumot kell kötni. Ha több az ülés kevesebb lesz a csomagtér, ha nagyobb a csomagtér kevesebb marad a hely az üléseknek. A nagycsaládos utak egyik alapkelléke lehet erre a problémára a tetőcsomagtartó.

Most megnézzük, hogy milyen autók, milyen árkategóriában, mit kínálnak a 3 vagy több gyerkőcös léthez. Mi most nem adunk teljes képet, kicsit bevalljuk azokat mutatjuk meg, amik nekünk a legjobban tetszenek.

Peugeot 5008 SUV

A Peugeot 3008 2017-ben az év autója lett a kategóriájában, az 5008 pedig annak a nagytesója, amely 5+2 ülést ajánl most felár nélkül. A SUV jellegéből adódóan bármely terepen jó lehet és igazán unisex. A SUV-ok ellen a legtöbb esetben az szokott érvként feljönni, hogy bizony elég nagyok, nehezek robosztusak, ezért nagyon sokat fogyasztanak. A Peugeut azonban azt mondja erről a modelljéről, hogy sikerült ezzel a tévhittel leszámolni. Az új PEUGEOT 5008 SUV optimalizált felépítésének egyik legfontosabb hozadéka a tömeg terén elért áttörés. De ez még nem minden: az áramvonalas formaterv, valamint a karosszéria méretének optimalizálása kitűnő légellenállást eredményezett, ami a kategória egyik legjobbja. Emellett a választékban szereplő valamennyi benzines és dízelmotor a kategória legjobbja címmel büszkélkedhet saját kategóriájában.  Az új PEUGEOT 5008 SUV szegmensének egyik leghatékonyabb modellje.

peugeot-5008-2016-104-fr.154978.245900.17

VW Multiwan

Próbálunk most a klasszikus egyterűeken kívül kicsit mást is felhozni. Ebbe a kategóriába tartozik a VW kisbusza, ami elsőre inkább egy turnébuszra emlékeztet, de hát ha igazán nagy a banda egy ilyen autó lehet a legkényelmesebb. Nekünk az tetszik benne, hogy az üléseit úgy lehet hajtogatni, ahogy csak akarjuk. A lurkók egy-egy hoszabb úton akár egymással szembe is fordulhatnak, mehet a barkóba, kártyázás egész úton. De kiszállni is egyszerűbb a piciknek, ha kihajtjuk az üléseket. Sőt még ágyat is lehet belőlük hajtogatni, szóval akár büntibusz is lehet és száműzhetőek éjszakára a legrosszabbak!:) Belülről pedig hát igazán nem mondható, hogy buszos lenne. Ez az autó nem lesz a feleségek álma, de cserébe praktikus és sokat tud.

Citroen C4 Grand Picasso

A VW nem volt a nők álma a Citroen biztosan az lesz. Ő egy igazi családi egyterű mindenféle felszereltségi lehetőséggel, amelyre egy anyuka vágyhat. 360 fokban kamera, meg napfénytető, amolyan franciás nagyvilági életet élőknek. Ez az az autó, amiben fel lehet öltözni későn kelőknek pizsiből, akkora egybefüggő tere van, meg kilóghat a tetőn a karácsonyfa hegye. Talán árban is az egyik legelérhetőbb használtan és újonnan is. Az ülésekben van modell, ahol alaphangon jár a masszázsfunkció, Relax fejtámla..még az is lehet anyukáknak a kormányban külön magnéziumtároló van.. de viccet félretéve ő is kérhető 7 személyesben, de ha minden ülés le van hajtva és nincs velünk gyerek a csomagtartó akár 705 l-es is lehet.

Citroen_c4

Volvo XC90

Ha eddig anyukákról volt szó, akkor most legyen az apukáké az utolsó autó, amelybe bizony belefér 7 személy. A Volvo, talán nem kell magyarázni a legek autója, a legbiztonságosabb, a legokosabb, a legszebb és a legdrágább. Vannak benne ilyen ínyencségek is, mint példáula holttér figyelő: Sűrű forgalomban történő sávváltáskor a Holttérfigyelő Rendszer (BLIS™) hasznos segítőtárs lehet. Figyelmeztet, ha egy másik jármű kerül a tükrök holtterébe, vagy a szomszédos sávban valaki nagy sebességgel közelít. Szükség esetén a Kormányzástámogatás funkció lágyan visszakormányozza sávjába az Ön járművét. A hátsó radarszenzorok folyamatosan pásztázzák a holtteret és az autó mögötti nagyobb területet. Napszaktól függetlenül a rendszer mindig aktív, és bármilyen típusú járműre reagál, beleértve a motorkerékpárokat is. De, hogy ne csak apukák örüljenek íme a mi kedvencünk: Az Automatikus Parkolórendszer a kormányzást átvéve beparkol helyettünk, akár járda mellé állnánk be, akár merőlegesen felfestett helyre csak a fék- illetve gázpedált kell kezelnünk.

gallery3_vcc08290

 

Képek és információk forrása: www.peugeot.hu, www.citroen.hu, /www.vwh.hu, www.volvocars.com/hu

Oszd meg ismerőseiddel:

Partnereink