kosaram

0
Feldolgozás…

Nagy ölelés kis barátainknak- ismét elindulnak a Maciöleléseink

Talán már senki számára nem ismeretlen a Maciölelés Programunk, melynek keretében a hordozóinkból lehulló nyesedékanyagok ölelkező macikként születnek újjá és segítik időről-időre egy-egy gyerkőcökhöz kapcsolódó alapítvány munkáját.

Ezúttal egy múlt heti témánkhoz kapcsolódva gyerkőceink kis barátait az állatokat szeretnénk segíteni ilyen formában. Tesszük ezt azért, mert szerintünk kisállatot nevelni gyermekkorban a személyiségük fejlődésének egyik nagyon fontos része. Általuk a társadalommal szemben toleráns, gondoskodó és megértő felnőttekké válhatnak.

Egy jótékonysági eseményhez kapcsolódva, pedig mi is szeretnénk hozzájárulni annak a menhelynek a munkájához, ahol több mint 1000 állat talál gazdára évente. Ismerjétek meg az alábbi interjún keresztül a Misinia Természet és Állatvédő Egyesület munkásságát és segítsétek Ti is Mackóink megvásárlásával, hogy minél több gyerkőc és kis barátja találhasson egymásra.

 

Az állatmenhely fő tevékenysége, hogy kóbor gazdátlan állatokat fogadjon be és segítsen nekik szerető otthonra lelni, mi az amivel még a menhely ezen kívül foglalkozik és igazi kaland lehet gyerkőcöknek, családoknak?

Az állatotthon fő tevékenységei az állatmenhely funkción kívül:

-          őshonos magyar háziállatok bemutatása

-          lovas oktatás, kisgyermekek lovagoltatása

-          állatvédelmi oktatás, csoportok fogadása

-          sérült vadállatok befogadása és visszajuttatása a természetbe

-          Gazdi – tanoda, a Misina egyesület kutyaiskolája

-          kutyaterápia

Rendszeres programjaink: nyári táborok gyerekeknek (kutyás és lovas), Állatkarácsony, Állatközelben rendezvény júniusban, Állatok Világnapja októberben. Az Álltotthon a hét minden napján szabadon látogatható 8-17.30. között, kutyasétáltatás 16 óráig.

Hogyan kell elképzelni egy örökbefogadást? Milyen feltételeknek kell a leendő gazdáknak megfelelni és mire készít fel a menhely?

Az örökbefogadás feltételei:

A kutyus kiválasztása és a vele való ismerkedés után egy örökbefogadási nyilatkozatot kell kitölteni, amelyben a leendő gazda vállalja, hogy minden téren a jó gazda gondosságával látja el a kutyát, nem köti meg, hozzájárul a későbbi ellenőrzéshez. Mindehhez személyi igazolvány és lakcímkártya szükséges. Feltétel a betöltött 18. életév. Pénzadományt köszönettel elfogadunk, ennek összege tetszőleges és a kutyák ellátására fordítjuk. A kutyák valamennyien rendelkeznek a megfelelő oltásokkal, mikrochippel és a felnőttek ivartalanítva vannak. Örökbefogadás minden nap 8- 16 óra között.

Éves szinten körülbelül mennyi állat talál így gazdára?

Évente 1000-1100 kutya kerül szerető gazdához.

Miért érdemes inkább örökbe fogadni egy állatot, vannak e téveszmék kóborállatok örökbefogadásával kapcsolatban? Mennyire tartanak ettől a módjától a háziállat választásnak a családok?

Egyre inkább előtérbe kerül Magyarországon is az örökbefogadás. Ezzel egy gazdátlan állatnak nyújt segítséget, az örökbefogadott állat helyett egy újabb gazdátlan állatot tudunk befogadni. Aki már az örökbefogadás mellett dönt, az elkötelezett, talán csak az ismeretlen előélet az, ami nehézséget okozhat. Megpróbálunk minden információt megadni az örökbefogadónak a kiválasztott állatról.

Mi a tapasztalat mit nyújt egy kis barát a gyermekeknek? Mire taníthatja őket és miért érdemes állatot is családtaggá fogadni?

Egy állat türelemre, toleranciára nevel. Empátiás készség fejlődik, mindez nemcsak az állatokkal, hanem az emberekkel szemben is, amit nagyon fontosnak tartunk.

Farkas Tamás

elnök

Misina Természet- és Állatvédő egyesület

 

Oszd meg ismerőseiddel:

Partnereink