kosaram

0
Feldolgozás…

Konyhatündéreknek sajátkezűleg

Remek korszakba léptünk Alízzal. Elkezdtünk ugyanis tényleg játszani, azaz úgy csinál mindent mint mi nagyok, csak kicsibe. Reggel felkelünk, felöltözünk, megreggelizünk...mindeközben az alvós kutya a "Tyutyu" pontosan ugyanezt teszi..:) Bevallom néha mikor igazán sietnénk nem mondom nem megterhelő a Tyutyut is alaposan "bekenni" popsikrémmel mielőtt bepelenkáznám, ami úgyis fél perc múlva lekerül róla, de örülök, hogy Alízom ilyen nagyon következetes és rend a lelke mindennek.

Szóval éppen megértünk arra, hogy nem csupán a konyhaszekrény alsó polcai álljanak a kisasszony rendelkezésére hanem az "egész" konyha. Másfél évesen éppen megért arra "Ügyködős Gizella", hogy Tyutyu kajáját végre ő készítse el!

 

 

Így hát lelkesen el is kezdtem keresgélni a játékpiacon, hátha rálelek a mi igazi babakonyhánkra. Találtam műanyagot temérdek mennyiségben, elfogadható áron és találtam fát, irreálisan magas áron. Őszintén megmondva nem szántam több tízezret egy minikonyhára, amely valószínűleg óriási igénybevételnek lesz kitéve és csak mérgelődnék egy-egy hevesebb leveskavarás okozta sérülés láttán. Szóval hamar eldöntöttem az én lányomnak olyan konyhája lesz mint senkinek, mert mi fogjuk csinálni!!

A mi konyhánk receptje a következő:

1. Végy egy átlagos kb. 60 cm magas ajtós szekrényt

2. A tetején mosogató helynek vágd ki egy kör alakban, melybe egy aluminium salátás tálacska éppen belepasszol és fennakad

3. Szereld le az egyi kajtaját, majd fesd le az egészet hófehérre

4. Szerezz be díszes bútorgombokat a gázsütő gombjainak (Butlersben szuperjók kaphatóak)

5. Szerezz be különleges fogast az egyik oldalára, amelyre kötény és konyharuha akasztható

6. Szerezz be fekete öntapadós fóliát a gáztüzhely előlapjának illetve a gázlángoknak

7. A szekrény hátuljához faroslemez erősíthető, amelyre a konyhaeszközök akaszthatóak , nekünk oda egy bagoly kép is került

8. Varrd meg a szükséges kellékeket: a leszerelt ajtó helyére spájzfüggöny, kötényke, edényfogó kesztyű, konyharuha..stb.

9. Szerezz be edénykészletet, zöldség-gyümölcs készletet, konyhaeszköz készletet (IKEA)

10. Ülj le és élvezd a boldogságot, amit a gyerkőcödnek szereztél!

 

 

 

További tippek: 

- Ha a gáztüzhely előlapját táblakréta fóliával ragasztod le, akkor krétával írható lesz a felület, így az aznapi menü is kikerülhet.

- Csapnak tökéletesen megteszi egy fogas is két bútorgombbal, amely a meleg és hideg vizet szimbolizálja.

 

 

Alíz már át is vette a birodalmát...muffint sütöttünk..na jó egy kicsit besegítettem..;)

Oszd meg ismerőseiddel:

Partnereink