kosaram

0
Feldolgozás…

Karácsonyi ajándékötletek Pécsről

Imádom a szülővárosom, hiszen folyamatosan tele van még számomra is meglepetésekkel. Egész másnak láttam és éltem meg diákként, ifjú,  munkás „hajadonként” és egészen más most  is gyerkőccel, családként. Mindig meg tud újulni és tele van meglepetésekkel.  Sokszor volt már úgy, hogy kicsit elbúcsúzunk egymástól, de valahogy ennek a városnak a báját és varázsát sehol nem találtam meg sem a itthon, sem külföldön.

Hogy miért is ilyen varázslatos és izgalmas ez a város…hát a benne élők kreativitása teszi azzá.

Az utóbbi időben itt is felvirágzik például a gasztronómia, nem is akárhogy. Tudtátok például, hogy Pécsen készíti a legfinomabb kávét egy országos bajnok? Talán nem kell bemutatnom a kultúra fővárosát sem Nektek, hiszen 2010-ben Európa szerte rólunk szóltak a hírek. De a dizájn és a kézművesség is igazi virágkorát éli köszönhetően a már országos hírű Alkotói Piacnak az ASZPIK-nak.

Úgy  látom az itt élők valami egészen különleges kölcsönhatásba kezdenek kerülni egymással és a várossal, egy igazán egyedi, egymást inspiráló közeg kezd itt kialakulni, ami fantasztikus dolgokat hoz létre és erre nagyon büszke vagyok, hogy ennek a csodának megfigyelőként, élvezőként és egy kicsit alkotóként én is részese lehetek..

Olyan karácsonyi ajándékötleteket hozok most Nektek, melyekben ízig-vérig ott van valami pécsi, átitatja őket a mi kis városunk ékszerdobozszerű csodája és ettől lesz különleges másoknak is, akik nem pécsiek.

Szipl Mara mackói:

Mara egy igazi multitalentum, fotós, textiltervező és művész. A mackói pedig összetéveszthetetlenek. Annyira aprólékosak és kidolgozottak, hogy az ember azt várja tőlük, hogy egyszer csak lemásznak a polcról és bemennek a spájzba sunyiba mézet lopni.

Termékeit amúgy növényi festékkel festi, így a legkisebbeknek rágómacikat és mindenféle nyálazható csodákat is készít.

Mara

http://sziplmara.blogspot.hu/

 Dobozka Manufaktúra:

Karácsonykor külön izgalmassá válik az egyedi csomagolás. A Dobozka Manufaktúra legújabb kollekciója a Muffinéria igazi kedvencem, mert nem csak ízléses meglepetés dobozkák, de egyben karácsonyfadíszként is használhatóak.

12278997_1094261833947728_2088589793415794289_n

https://www.facebook.com/dobozkamanufaktura/?fref=ts

 Nosiboo:

Az egyik legsikeresebb babatermék a Nosiboo is bizony pécsi. A legrangosabb dizájndíjakkal büszkélkedő apukapáros orrszívó macija igazán hasznos lehet a fa alatt.

noiboo

https://www.facebook.com/Nosiboo/?fref=ts

  Szappanna:

SzappAnna szappanjai nálam kizárólagosságot élveznek. Hogy miért? Mert tudom, hogy miből készül, mert óriási a választék nála a gyerekszappanokból is, és mert mindig sajnálom elhasználni olyan gyönyörűek.

szappanna

https://www.facebook.com/Szappanna/?fref=ts

 Steiner Lídia Illustrations:

Ha igazán szépséges és egyedi grafikára vágynátok a gyerekszobába, vagy mesekönyvben gondolkoztok, vagy telefonhátlapban .. .na akkor Lídiánál is jó kezekben lesztek. Bájos figurái és témái szintén sehol meg nem találhatóak csak itt a mi kis városunkban. Na, jó ez nem igaz, mert megvásárolhatóak a Meskán is.

steiner

https://www.facebook.com/L%C3%ADdia-Steiner-Illustrations-207200689353815/photos_stream

Oszd meg ismerőseiddel:

Partnereink