kosaram

0
Feldolgozás…

JatékIDŐ: kedvenc játékkészítőnk, a PlanToys

Emlékszem mikor Alízzal terhes lettem a férjemmel talán még semmiben nem értettünk annyira egyet, mint abban, hogy nem szeretnénk műanyag játék lerakat lenni. Inkább legyen kevesebb, de minőségi játéktára a gyermekünknek. A nagyszülőknek is már korán elmondtuk ezt az aranyszabályt, többé- kevésbé tartjuk is a célt.:)

Nálunk egy jól megválasztott játéknak a következő szűrőkön kell átmennie:

- Legyen biztonságos, a korának megfelelő mérettel, darabokkal

- Legyen kreatív, fifikás, azaz nem öncélú, azért ha már játszunk, a játék önmagában is segítse a fejlődést.

- Legyen igényes, szép és dizájnos. Ez az én mániám, ebből nem engedek, ha nem játszunk éppen, akkor is legyen éke a babaszobának.

 +  Nem gond, ha ezen kívül olyan szuper célokat is teljesít, hogy környezetkímélő módon állítsák elő, időtálló legyen, jó lenne eltenni majd az unokáknak is.

Ahogy megyünk előre a korban Alízzal, és bővült a családunk Rózival, akik között 3 év van, úgy egy kicsit finomodtak ezek a célok. Például azzal, hogy nem baj, ha ők együtt is tudnak játszani, vagy például könnyen teleportálható legyen bárhová, hiszen sokat utazunk, de a legfontosabb, hogy együtt is tudjunk mind a négyen játszani, hiszen olyan kevés időt tudunk együtt lenni, akkor már olyan játékaink legyenek, amiből mindenki kiveheti a részét.

 Hosszas keresgélés után találtunk rá a PlanToys játékaira, s bizony nekünk is nagy öröm, hogy minden szempontot tudnak teljesíteni a rengeteg díjat méltán kiérdemelt különleges fa játékai.

 Környezettudatosság szolgálatában:

Bizony van egy gyártó, aki tényleg fenntartható módon, a környezetet tiszteletben tartva gyártja a gyermekeknek az olyan játékait, amellyel szintén környezettudatosságra nevelhetőek a lurkók. Van egy PlanHome családjuk, amelyből nekünk a madáretető a kedvencünk. Mi háziállatot nem tartunk itthon, viszont megállapodtunk a lányokkal, hogy vannak szabad madaraink, akiknek biztosítjuk az eleséget a kert egyik fáján. Nincs nap, hogy ne lenne nekik friss eleség, és ne lesnénk meg este lefekvés előtt jött e új madarunk.

1_kp

Együtt a család:

Nagy kedvencünk még a mókás formába öntött kerti játék a Petanque. De van a kínálatukban majom bowling, és mini golf is.. mind csodaszép dizájnba öntve, úgy hogy a legkisebbek és a legnagyobbak is élvezni tudják. Fejleszti az ügyességet a finommotorikát, a versenyszellemet nem mellesleg a friss levegőn és nem a monitor előtt.

2_kp

Okosodjunk:

De talán, amiben a PlanToys a legerősebb, hogy olyan kreatív játékokat készít, amely minden érzékre hat már egészen kicsi kortól. Számos olyan fa kirakót készít, melyhez kell kézügyesség, egy kis gondolkodás, kreativitás, térlátás és persze szükség van azért anyára-apára vagy a nagytesóra is. Nekünk nagy kedvencünk tőlük a Majmok sorban logikai játékuk, Rózi pedig a repülős kirakóval szokott lelkesen kísérletezni.

3_kp

 

Játékaikat keressétek:  www.facebook.com/plantoyshungary

Oszd meg ismerőseiddel:

Partnereink