kosaram

0
Feldolgozás…

Immunerősítés gyerkőcöknek

A nyár a vitaminfeltöltésről szól. Ilyenkor kevésbé szoktunk figyelni az immunrendszerre, hiszen magától is hozzájutunk a vitaminokhoz. Az ősz beköszöntével és az első vírusok megjelenésével, azonban beindul a betegség „szezon”. Csodaszer nincs csak következetesség.

Higiénia:

Ősszel jobban kell figyelni a tisztaságra. Szellőztetés, havonta fogkefecsere, állandó kézmosás az alapok. Jó, ha a van nálatok mindig egy kis fertőtlenítős kéztörlő is, ha úton vagytok és nincs a közelben mosdó ez is jó megoldás.

Tanítsd meg gyermekedet egyszerűen és helyesen kezet mosni:

1. állítsd kisszékre, hogy jobban elérje a mosdókagylót

2. vásárolj megfelelő méretű vagy folyékony szappant, nem baj, ha játékos, jobban szeressen kezet mosni

3. helyezd mindkét kezét a langyos víz alá, és hagyd, hogy addig dörzsölgesse, amíg habos lesz

4. ez a folyamat legalább 15 másodpercet kellene tartson

5. ne feledd el megszárítani a kicsi kezeit!

Immunerősítő bombák:

Ha adtok is vitamint, már augusztus végétől érdemes mellé valamilyen természetes megelőző trükköt is bevetni.

1. Minden reggel frissen facsart narancslé alap kellene, hogy legyen minden háztartásban. Most jön a narancsszezon előre is elkészíthető este.

2. Enyhe almás- gyömbértea mézzel lehűtve: Almalevet felforralsz, majd pár gerezd gyömbért kiáztatsz benne és mézzel ízesíted. 3 évnél idősebb gyerkőcöknek lehűtve reggelente egy-egy deci nagyon sokat segíthet a megelőzésben.

3. Fokhagyma+ gyümölcslé: Gyümölcslével két gerezd fokhagymát átpasszírozunk. A fokhagyma nagyon erős baci ölő hatású, gyümölcslével pedig észrevehetetlen.

4. Gyereknek érdemesebb legalább 1 napot mézben érlelt fokhagymát is adni, mert az érlelés alatt fokozatosan gyengül a fokhagyma ereje. Pucolj meg egy egész fej fokhagymát, szedd gerezdjeire, roppantsd meg egy kicsit majd tedd bele egy zárható fedelű üvegbe, és öntsd fel jó minőségű mézzel, legjobb a bio hársméz vagy kakukkfűméz. Esténként bekaphatsz belőle 1-2 gerezdet mézzel együtt, 2-3 hét után, ha még nem fogyott el, érdemes 1-2 gerezdet még hozzárakni, hogy az erejét növeljük. (szintén ovisoknak ajánljuk)

Mozgás:

Az egyik legjobb betegségkerülésre, ha nagyon sokat vagytok a szabad levegőn. Naponta egy óra szabad levegőn végzett mozgással nagyon sokat tehettek azért, hogy elkerüljétek a betegséget. Érdemes a gyerkőcöknek olyan sportot választani erre az időszakra, ami kinti levegőhöz kötött. Foci, biciklizés, korcsolyázás … Ősszel irány a természet!

Ha még babák vagytok és attól félsz megfázik a babakocsiban, a legjobb helyen van a pici Rajtad. Hiszen a testeddel melegíted és nem közvetlenül hieg levegőt fog belélegezni sem, ha a közeledben van!

macibunda_promo

Mybabyhug babahordozók újszülött kortól: www.mybabyhug.com/webshop

Étrend:

Így ősszel mindig idénygyümölcsöket fogyasszunk, hiszen ezek fogják tartalmazni a legnagyobb arányban azt, amivel a télre felkészülhetünk. Fontos, hogy elegendő magvakat is tegyünk a gyerkőcök asztalára. Nasinak jöhet a mandula, kicsi lenmag, diók, szőlőmagörlemény a müzlire. Fontos, hogy több halat együnk ilyenkor.

Oltás

Ekkor van a szezonja a bárányhimlő oltásnak, aki szeretné beoltatni a csemetéjét legjobban teszi, ha szeptember elején elkezdi az oltási rendet, akkor mire bekopokgna a járvány már védettséget szerezhetünk.

Oszd meg ismerőseiddel:

Partnereink