kosaram

0
Feldolgozás…

Húsvéti bütykölök

A nyúl érkezése talán az év második legizgalmasabb szakasza. Nem csak a fészeképítésbe érdemes a kis kezek segítségét kérni, de ha nem féltjük a tojásainkat, bizony a gyerkőcök az egész húsvéti készülődésből kivehetik a részüket. Idén mi már Alízzal közösen gyúrjük majd a kalácsot, már tavaly is együtt festettük a tojásokat idén pedig már teljes izgalommal várja a nyulat.

Most összeszedtünk néhány szuper lakás- és tavaszdíszítő ötletet, melyet különböző korosztályú gyerkőcökkel karöltve közösen készíthetünk. Bütykölésre felkészül már nincs sok vissza és jön a Nyúl!

Legkisebb kiscsibe:

A legapróbb kezek is szépen össze tudják tenni ezt a kiscsibét serc-perc alatt. Akasszátok a bejárati ajtóra vagy ablakba.

51c859108a0f809177113701686bd19c

Tavaszi virágoskert:

A nagyobakkal a megfestett tojások megmaradt tartóiből és festéközönnel ilyen csodát készíthetünk. Minnél színesebb és kaotikusabb annál fantasztikusabb a végeredmény. Gyerkőcöket tessék elengedni és akár kézzel lábbal festeni. :)

70500da2dbdc9fbdd7f26a23ca42d9b4

Tavaszi virágözön sötétben is:

Nálunk karácsonykor a legnagyobb ováció az égők körül volt. Nem múlt el úgy este, hogy ne oltottuk volna fel és bizony megsirattuk, mikor lekerültek. Most kicsit újjászülethetnek a karácsonyi égők és virágba borulhatnak, nem kell hozzájuk más, mint színes muffinpapírok.

4af0c748c6a1cc24b1b61306a7d181fc

Az idei első tojásfagyim:

Bár nem dísz, de tojás és bizony nagyon finom. A kindertojások egyszerű ínycsiklandó újrahaszonsítása és egyben optimális fagyiadag is sok-sok gyümiből. Kell hozzá kindertojás, fagyinyél meg persze a fagyi alapanyag. Gyümölcsök/joghurt/gyümilé összeturmixolva. Szupertipp a megtöltésükre, ha a nyél helyén szúrt lukba egy kis pipettával vagy fecskendővel beletöltjük a fagyialapot és ez után tesszük bele a fagyinyelet és tesszük a mélyhűtőbe.

kailohic_3

kailohic_2

kailohic_1

Bütykölés anyának babaalvásidőben:

Nem bírjuk kihagyni ezt a szuper tojásdekupázstechnikát sem, ami inkább anyának való míg a picik alszanak, viszont gyönyörű a végeredmény és cseppet sem bonyolult.

larecetadelafelicidad_1 larecetadelafelicidad_3 larecetadelafelicidad_3

 

 Forrás: pinterest

 

Oszd meg ismerőseiddel:

Partnereink