kosaram

0
Feldolgozás…

HelloWeen LimitedEdition

Erre a kollekcióra régóta készül a Mybabyhug műhelye, de nem a dizájnon gondolkoztunk annyit bevalljuk őszintén, hanem valami egészen máson. Szerettük volna tökéletesíteni az ölelés élményét. Kicsit olyanná tenni, amilyen a szülői ölelés is: először szoros és állandó, világtól elzáró menedék, majd, ahogy nőnek-nődögélnek a csemeték már sokkal inkább egy nyitott páholy a világ felfedezéséhez, ahová bármikor vissza lehet térni.

Persze ennek a konstrukciónak van egy nagyon fontos „testfejlődési” vetülete is. Sokszor említettük már, hogy a baba a mozgásfejlődés során egyenesedik kvázi ki a gömb formából. Ahogy fejlődik a kis teste, először erősödnek meg a gerince felső szakaszán lévő izomzatok, majd végighaladva a gerincen, az izmok úgy erősödve formálják a kis testüket, és alakul ki a gerinc „S” alakja.  Szerettük volna ezt a mozgásfejlődési életutat az ölelés kialakításával is végigkövetni.

Alkalmazkodó ölelés:

Ahhoz, hogy a hordozó ölelése életkorhoz és fejlettségi szinthez még jobban tudjon kapcsolódni, ahhoz állíthatóvá kellett tennünk. Ebben az új kollekcióban tehát maga a konstrukció is újdonság, mind a terpesze, mind a body rész ölelőssége állítható. Érdekessége, hogy külön-külön és együtt arányosan is.

A kihívások:

A konstrukció megalkotása előtt a következő kihívásokkal kellett szembenéznünk:

 •         könnyen állíthatónak kell lennie
 •         a baba feje, légzőszervei körül ne legyen szűkítő, műanyag alkatrész nehogy fulladást okozzon
 •         a dizájnt nem érheti változtatás emiatt, a body keresztben történő szűkítése/bővítése a dekort tenné tönkre.
 •         egyik oldalán sem lehet szűkítő/bővítő megoldás, mert sokan kérik apás-anyás kifordítható oldallal, a baba kényelmét tenné tönkre.
 •         nem szerettünk volna csatokat használni, csak a legtermészetesebb 100%pamut anyagokat továbbra is.
A megoldás:

A derékpánt és a body találkozásánál van egy aprócska állító rész, amely segít a terpesz szélességének és a body ölelősségének/magasságának beállításában.

PA201223

Eredmények:
 • a terpesz új állítható méretei: 30 cm-től 46 cm-ig
 • a body állítható méretei derékpánttól mérve a lehajtható fejtámaszig: 28 cm-től  35 cm-ig (erre a fejtámasz magassága 13 cm)
 • párnázás combrésznél: igen
 • párnázás a pántoknál: igen
 • párnázás fejtámaszban: igen
 • késői tipegőkorban is kényelmesen használható méretűre állítható minden irányban

PA201227

Az anyaghasználatot és az illesztéseket illetően továbbra is hatályos Európai Uniós biztonsági iránymutatás alapján történik a hordozók készítése, minősített Öko-Tex anyagfelhasználással duplavarrásokkal.  (Anyagok szakítószilárdsági mutatója: 170 kg/ 5cm)

Ami pedig számunkra szívügyünk, hogy egyik dekorvariációnkat sem kell az új konstrukció kedvéért feláldoznunk, így a jövőben mindegyik verziónk még a tervezőben készültek is elérhetőek lesznek ebben a formában. A kollekció darabjai már kaphatóak a Meska boltunkban.  Szép ölelős pillanatokat kívánunk!

A kollekció darabjai az első BabyGym órán is kipróbálhatóak, illetve az novemberi ASZPIK-ra is jönnek velünk.

fb_limited

 

 

Oszd meg ismerőseiddel:

Partnereink