kosaram

0
Feldolgozás…

Hasznos vs. teljesen felesleges babacuccok

Vanda fél éve boldog édesanya, aki szintén a babavárás utolsó pilanatáig gyűjtögette a világhalón szembejövő borzasztó nélkülözhetetlennek kijelentet babacuccokat. Így fél év elteltével viszont biztosan állíthatja már, hogy melyik volt hasznos és melyik volt teljesen felesleges...nekik. De érdemes átböngészni, mert lehet Nektek is az lesz!

Jó vétel volt:

-          Járóka

Igen, ez nem csak akkor jó, ha már tud járni. Igazából a nulladik perctől használjuk, mert nem a kiságyában volt egész nap, azt csak alvásra használtuk, hanem a járókában, amit több magasságban lehet állítani, és mivel kerekei vannak, épp oda húztam, ahol voltam, így látott ő is meg én is ráláttam, mit csinál épp. Most különösen jól jön, hogy elkezdett mászni Marci, a földön sem feltétlen van biztonságban, így ha olyan dolgom van, akkor inkább beteszem a járókába, az a tuti.

 

-          Babafészek

Nagyon szerettük és Marci is. Ennek a lényege, hogy alvásnál egy szűk kis helye lesz, ahol biztonságban érzi magát, mint az anyaméhben, ahol szintén nem volt már sok helye egy idő után. Sokkal gyorsabban elaludt benne.

 

-          Fejvédő kiságyba

Muszáj. Szerintem a babák nagy része fejjel tompít forgolódás közben. Még nem is kell kúszniuk ahhoz, hogy majd az ágy másik végébe találja meg őket az ember, szóval nem is a fejvédő a megfelelő hanem, ami körbe megy az ágy teljes hosszán és ha lehet, minél vastagabb legyen. Nálunk legalábbis erre van szükség. Most a mozgásfejlődés miatt Marci félálomban dülöngél éjjel meg forgolódik, kismilliószor mentette meg a fejét egy fájdalmas koppanástól.

 

-          Babahordozó

Életet ment! Szó szerint lesz két szabad kezed bárhol, bármikor. Ott van a babakocsi aljában, az autóban, este nyugtatásnál.. mindenhol, mindenkor adu-ász. Mi Spécial kisbabás verzióban utazunk, teljes kötős konstrukcióval.

 Nekünk nem jött be, de attól még másnak lehet hasznos:

-          Pihenőszék,  ami  rezeg, hintáztat és szívhangot ad ki és minden baba álma

Persze, hogyne, ha-ha. Marci szó szerint utálta. Valószínűleg pont azt, ami a titka, hogy ringat, mozog ide-oda. Mindig masszív üvöltés volt a vége már, csak ha közelítettünk a hinta felé. Agyérideggörcsöt kaptam volna, ha újonnan vesszük meg, úgyhogy áldom az eszem, hogy ezt is egy fórumon lőttem harmad áron használtan.

 

-          Játszószőnyeg

Figyelve a lakás designára igyekeztem egy letisztult, szép, egyszerű – és természetesen trendi - játszószőnyeget beszerezni. Olyan kis minimalista verzióban. Hiba volt. Vagy inkább felesleges. Mert a játszószőnyegnek pont az a lényege, hogy színes, zörgő meg ki tudja, még mi legyen, a lényeg, hogy ne olyan uncsi, mint a mienk. Ez komolyan pár percig kötötte le csak Marcit, azt is még nagyon az elején, bezzeg mikor a barátnőm kisfiának csilli-villi őrült színes játszószőnyegére tettük egyik nap 6 hónaposan, 20 percig simán eljátszott vele. Mi van??!

Tök felesleges. Tényleg. 

-          Vízhőmérő

Most komolyan. Beleteszed a könyököd a vízbe és megnézed, mennyire meleg. Meg figyeled a gyereket ő mit szól hozzá és nem mellékes az sem, hogy kint 30 fok van vagy -5.

Marci az első pár alkalommal végig üvöltötte a fürdetést, pedig az ajánlott hőmérsékletű volt a víz. Aztán egyszer kicsit melegebbre csináltuk és jé, nem sír a gyerek! Szóval érdemes próbálkozni és közben figyelni egyetlen kincsünket, neki mi jön be, mi kellemes.

 

-          Franciaországból rendelt farmer egy 3 hetes babának.

Meg úgy általában bármilyen extra drága ruhadarab főleg, ha még meg sem született és fogalmad sincs, mekkora baba lesz.

Igen, ez így leírva is már elég nagy hülyeség volt, de mikor rányomtam a sent gombra csak az volt a szemem előtt, mennyire cuki lesz abban a kis nadrágban, mint egy igazi nagyfiú! Aztán a ruhák nagy része, mikor ideért már kicsi is volt. Bevallom volt olyan, hogy az egyik kis ruha annyira édes volt, hogy hiába volt kicsi, megpróbáltam Marcira erőltetni, hogy csak egyszer is, de legyen rajta. Gyula mentette meg a helyzetet, meg a gyereket is, mert végül ő nem engedte ráadni. Sajnos még most is van, hogy sokszor mellényúlok a méretezéssel és a legédesebb rugdalózó, sapka, body vagy egyéb ruci is használhatatlan, mert egyrészt Marci nagyon gyorsan nő, másrészt minden márkában mást jelent az adott méret. Tipp: személyes vásárlás egy konkrét, jó ruhadarabbal a kezedben, hogy hozzá tud mérni az üzletben.

 

Oszd meg ismerőseiddel:

Partnereink