kosaram

0
Feldolgozás…

Gyermekálmok a Kattuskától

Mi magyarok különlegesen kreatív népnek számítunk ebben a világban. A következőkben bemutatott igazi családi manufaktúra ékes bizonyítéka ezen tulajdonságunknak. Az alapvetően bútortervezéssel foglalkozó házaspár gyermekeik érkezésekor rendhagyó projektbe fogtak nem is kis sikerrel. Ma már az egész világról gyűjtik be a rangosnál rangosabb elismeréseket egyedi, design gyerekbútoraikkal, mely gyerekálmokban egészen különleges szintre emelkedik a funkcionalitás és a játék összhangja. Nekünk nagy kedvencünk a hintaló, amely 3 másik hasznos gyerekbútort is magában rejt. Ajánlom a következő interjút Tóth Katával, a Kattuska gyermekálmok tervezőjével.

1. Pár mondat kattuskáról és hogy kik vagytok?

A kattuska (www.kattuska.hu) olyan design gyerekjátékok tárháza, amelyek között a játszadozó gyerek fantáziája szabad teret kap, miközben tiszta forma és összhang veszi körül. Két kisgyermek anyukájaként, valamint bútortervező férjemmel egy csapatban játszva évek óta foglalkoztatatott olyan játékok és bútorok tervezése, ami öltözteti a teret és nem kacat a szobában.

132. Hogyan kezdődött mindez?

Bútortervezéssel és kivitelezéssel foglalkozik alapcégünk, az Enter Team (www.enterteam.hu), így a szakmát és az alapanyagokat már jól ismertük. A férjemmel elkezdtünk játszani az egyedi és formatervezett gyerekjátékok gondolatával, így született meg az első játékunk a Kastély. Ez egy olyan játszóház, amit szerszámok nélkül, néhány perc alatt lehet összeállítani és szétszedni, mert az oldalai puzzle szerűen kapcsolódnak egymáshoz. Ezt kimondottan a saját gyerekeinknek terveztük, de annyira nagy sikere volt itthon, hogy úgy gondoltuk megpróbáljuk termékként is bemutatni a piacnak. Így született meg a kattuska.

6

A KATTUSKA játékok formavilága:

  • A gyerekek méreteihez igazodik a játékok ergonómiája.
  • A forma csipetnyit szürreális "szabálytalansága" teszi elvarázsolttá a játékokat.
  • A redukált formai elemek teret hagynak az alkotó fantáziának.
  • Lágy, legömbölyített sarkok biztosítják a balesetmentes játékot.
  • A könnyű összeszerelhetőség is fontos szempont volt a forma kialakításánál.
  • Fontos, hogy a szülők és a pedagógusok is könnyen tudják összeállítani és a tároláshoz szétszedni a játékokat.
  • A játékok kiváló minőségű, természetes, eredetigazolt alapanyagok felhasználásával készülnek.

A Kastélyt hamarosan követte a Hintahajónk, amiben egyszerre két gyerek is tud hintázni.

83. A termékeitek többnyire fából készülnek, csak ezzel az alapanyaggal dolgoztok?

A legtöbb termékünk bükk rétegelt lemezből készül, mert ez egy nagyon erős és strapabíró alapanyag. Ez a letisztult, egyszerű és mégis a fa mintázatának köszönhetően változatos anyag gyönyörű megjelenést kölcsönöz mindegyik játékunknak.

4

 

Tovább a cikkhez:Nokoncept.com

Ha további érdekességekre vagytok kíváncsiak ajánljuk az interjút készítő Petra Tkalčec blogját: Bag of Pretty

 

 

 

Oszd meg ismerőseiddel:

Partnereink