kosaram

0
Feldolgozás…

Gyereksátor DIY 30 perc alatt 10.000.- alatt, akár varrás nélkül!

Óriási divat most a gyereksátor. Van indián változata, meg van háztető változata, sok magyar és külföldi dizájner bababoltból be is szerezhető…nem éppen pénztárcabarát áron. Legalábbis én azt gondolom, kevesen engedhetnek meg maguknak átmeneti kuckózós élményt 40.000 forintokért.

Persze nem bírtam ki, hogy ne találjuk ki a csajokkal hogyan lehetne egyszerűbben, olcsóbban és akár 5 perc alatt megvalósíthatóan kivitelezni ezt a kis sátrat.

Még az előző gyerekszobánkból maradt egy IKEA-s függöny, aminek a tetején remek bújtatók vannak, ez az alaptextília adta az alapötletet.

függüny_ikea

Hozzávalók:

-         lécek 120 cm hosszú, 4 db

-         kerek léc, 15 mm átmérőjű, 100 cm hosszú, 3 db

-         fúrófej 14 mm-es

IMG_3870

Igazából semmi különös nem kell hozzá, csak a léceket pontosan ugyanott mindkét végén fúrjátok ki végeiktól kb 5 cm-re. Állítások őket X alakba, a lukakon bújtassátok át a kerek léceket, egyet felül ez adja a hosszúságát a sátornak, alul pedig a lábakat összekötve velük stabilabb lesz.

A textíliát vágjátok ketté megfelelő hosszúságban -nálunk az volt a kívánság ne feszüljön annyira, kicsit lógjon be- majd a nem bújtatós végüknél fogva akár kézi öltésse, színre színt forgatva varrjátok össze.

Terítsétek a sátorra, a bújtatókba bújtassátok bele a lábaknál lévő kerek lécet.

Tádááám, ennyi a egész nekünk kb fél óra volt! Mi most csak a léceket vettük hozzá, így mindössze 2500.- forint volt a költségvetésünk.:) De a függyöny most 5990.- áron kapható az IKEA-ban.

Enlight51

 

 

 

 

 

Oszd meg ismerőseiddel:

Partnereink