kosaram

0
Feldolgozás…

Éjjeliszekrényből babaház

Melyik kislány ne szeretne egy babházat? A drága tucattermékek helyett készítsünk mi magunk! Nem is gondolnánk, de egy kis ötletességgel egyáltalán nem bonyolult.

Az általam készített babaház alapját egy Ikea RAST éjjeliszekrény adta, csak éppen fejjel lefele fordítva. Ennek a hátuljára szögeltem egy faroslemezt, amit előtte bevontam színes papírral, hogy szép tapéta is legyen a babaházban. 

1

Az alsó szint közfala hungarocelből készült, amit szintén színes kartonnal tapétáztam, majd ragasztóval és szegekkel rögzítettem. Miután álltak a falak már csak a dekorációról és a berendezésről kellett gondoskodni.
 
A fából készült bútorok több helyről érkeztek, én és a nagymamák is vettek egy-egy szobaberendezést. A konyhabútort rózsaszín csipkével turbóztam fel, ezen kívül készítettem ablakot, HOME feliratú falidekort és zászlós girlandot, valamint szobanövényeket, bukszosokat és asztali lámpákat. A HOME felirathoz hobbiboltba vetettem pici, fából készült betűket, a zászlós grinaldot pedig filc anyagból vágtam ki. A szobanövényekhez a gallyakat a fiammal gyűjtöttük, amikre szintén hobbiboltban vásárolt zöld, gubancos dekoranyagot ragasztottam ragasztó pisztollyal. Az asztali lámpák búrája dekorflicből és hurkapálcából, míg a lábuk szögletes, fa gyöngyből készült. 
 
2
 
Be kell valljam, eredetileg két helyiségből állt volna a lak, és a tetőn egy csodás tetőterasz kapott volna helyet, de ezt végül el kellett vetni, mert a nagyik annyi bútort összevásároltak. 
 
3
 
A Csirek blog vendégrovata a Mybabyhug magazinban

Oszd meg ismerőseiddel:

Partnereink