kosaram

0
Feldolgozás…

De nehéz az iskolatáska

A gyerkőcökre egyre nagyobb súly nehezedik a suliban és ez nem csak a házi feladatokban, de az iskolatáska súlyában is mérhető. Mire a sok-sok tudomány a pici buksiba száll, addig hosszú és nehéz út vezet a suliig. Kicsit körbenéztünk az iskolatáskákat illetően, mire érdemes figyelni a választánál, és miket lehet a piacon kapni. Persze nem tudjuk kihagyni a szépséges egyedi darabok bemutatását sem. 

Ortopédiai szempontok:

A féloldalas, vállon átvethető táskák teherhordásra, vagyis iskolatáskának alkalmatlanok. Általános vélemény, hogy gyermekkorban a testsúly 10-20 százalékánál több terhet nem szabad cipelni a kisiskolásoknak, mivel a csontozatuk legintenzívebben 14-15 éves korukig fejlődik. Ebben a korban kell leginkább odafigyelni a különböző terhelésekre. A legmegfelelőbb egy olyan hátizsák, aminek széles, párnázott vállpántja van - tehát mindkét vállán hordja a gyermek, és így szimmetrikus terhelést biztosít - és a hátfal a gerincoszlophoz igazodik. A merev falú, hátra simuló kialakítás segíti a súlyelosztást. Fontos, hogy pántjait megfelelő hoszzúságúra állítsuk. Ha túl hosszú a pánt, a súly a gyermek vállára nehezedik, emiatt előre görnyed, és próbálja a terhet a hátával megtartani. A táska alja a deréktól 20 centiméterre kell, hogy kezdődjön.

Kényelmi szempontok:


Érdemes több rekeszes táskát választani, amiben könnyen és gyorsan megtalálhatóak az egyes eszközök. A hátfala olyan anyagból készüljön, amelybe a gyermek nem izzad bele könnyen. Ha folyadékot és ételt küldünk a gyerkőcnek, az pedig legyen mindig hermetikusan elzárható a tankönyvektől nehogy baleset érje őket. Hasznos, ha a táska alja egy erősebb könnyen lemosható réteggel van kialakítva, mert az iskolatáska sok helyen megfordul sokszor a földön landol, így ott könnyebben piszkolódik. 

 

...és akkor a divat:

Az Etsy-n remek darabokat találhatunk, ha egy kicsit különlegesebbet szeretnénk csemeténknek. Nekünk a következők a kedvenceink.

róka

luozhongshi

 

luozhongshi boltja

embroiderybeauty

sokan árulnak személyre szabható, névvel ellátható darabokat

werkat

Kisasszonyoknak igazán egyedi darab, háton is és vállon is viselhető, inkább a laza napokra ajánljuk

 

További hátizsátippek:

target

nordstorm

Forrás: webbeteg

 

 

 

 

Oszd meg ismerőseiddel:

Partnereink