kosaram

0
Feldolgozás…

Bulizik a baba

Csecsemővel általában ritkán tervezünk bulizni menni, de vannak olyan pillanatok az életben, mint például a testvérünk esküvője, amiről nem szeretnénk lemaradni. Természetesen nem is kell, de mindenképpen körültekintőbben kell nekivágnunk az éjszakának, mint korábban valaha is tettük.  A hétvégén Flórával, éppen hogy csak 6 hónaposan Húgom esküvőjén vettünk részt és várakozásaimat felülmúlva nagyon jól sikerült, ezért gondoltam megosztom Veletek a tapasztalatainkat.

Esküvői hordozós tippjeink:

- Készülj két táskával, egy kisebbel, ami mindig Nálatok lesz, a minimális túlélő felszereléssel és még egy nagyobbal, amibe minden más kerülhet.

- Ha van lehetőség a helyszínen szobát bérelni, vegyetek ki egyet, még ha nem is alszotok ott,  hogy legyen hova visszavonulni etetni, pelusozni, stb. Ha erre nincs lehetőség akkor nézzetek körül, hogy hol fogjátok tudni ezeket megoldani, olyat érdemes keresni, ahol a Babó két hurcizás közben ki is tud nyújtózni, főleg ha már tornázik.

- Szerezz be egy hallásvédő fültokot a babának! Flórának ez nagy segítség volt, mert a szertartást követően így tudott aludni a hordozóban, míg mellette ment a tapsolás, kiabálás és a zene is szólt már. Alvást követően is rajta hagytuk a fülest, hogy megvédjük a nagy zajtól.

- Még esküvő előtt kérd meg a Párt, hogy lehetőség szerint a hangfalaktól és a légkonditól távol keressenek nektek helyet az asztaloknál.

- A szertartás alatt próbálj meg hátul maradni, ha hordozóban van a picur székre se lesz szükséged, ringathatod közben. Flóra végig fent volt a szertartás alatt, és ha zene szól, neki szokása baba énekelgetni, így olyan helyet kerestem magunknak, ahol rögtön van egy egérút, lépcső vagy valami beugró ahol meg tudunk szökni, ha hangosra fordulna a helyzet.

- Mindenképpen próbáld meg nem zavarni az eseményeket és nem magatokra felhívni a figyelmet… bár hurcibabával ki fog akadni a cukisági faktor, így mindenképpen látványosság lesztek.

- Érkezz időben a vendégvárásra, hogy minden rokon megnézhesse a babát, még a szertartás előtt.

- Pelusozz és etesd meg a szertartás előtt a picit!

- Flóra még megélhetési cicista és iszsz, így ilyen melegben gyakran szopizik, ezért jó, ha tudod mi a menetrend. Megpróbálhatod tervezni a szopi szüneteket, hogy ne maradj le semmi fontosról.

- Közös fotózásnál kérd meg előre a párt, hogy ha lehetséges vegyenek előre Titeket, így lesz egy kis szüneted még a vacsi előtt.

- Ha kültéren is vannak események akkor gondoskodj előre az UV védelemről, de arra is készülj fel ha hirtelen eső vagy szél lenne.

- Variáld az esküvő elején a hurcizást és az ölben levést a picinél, hogy amíg bírja, fent lehessen és barátkozhasson az emberekkel.

- Ha úgy érzed itt az altatás ideje, de még pörög a picur, akkor irány a hurci, előtte etetés, pelus és menjetek ki sétálni a friss levegőre. Garantáltan 10-15 perc alatt édesen elszundikál a csöppség, majd még kint tedd rá a zajvédőt. Flóra így 2 órát is tudott aludni, ami majdnem lefedte a teljes vacsi időt! A forró levest viszont inkább hagyd ki, ha hurci baba van rajtad!

- Készülj több váltás ruhával, mind a babának, mind magadnak! Minden hurci után, ha mész pihenni a babával, cseréld le neki, mert nagyon össze lehet izzadni ebben a nyári hőségben. Magadon, ha csak picit necc a dolog, akár hajszárítóval is segíthetsz, így nem kell rögtön átöltöznöd.

- Ha jól alszik a baba és van kedved még egy lassúra is csatlakozhattok a násznéphez, de a pörgősebb számokat most érdemes kihagynod.

- És ami nagyon fontos, próbáld meg magad jól érezni, vedd lazán!

Délután 3-kor indultunk el otthonról és úgy terveztem, hogy jó lenne a vacsorát még megvárni, esetleg a nyitótáncot még látni, stb… de nagyon jól bírta Flóra, sokat aludt, amikor meg fent volt mosolygott és ismerkedett, így végül fél 11-kor indultunk haza, és éjfél is volt már mikor ágyba kerültünk. Nem is mi voltunk az elsők, akik elköszöntek, így nagyon büszke voltam a kisasszonyra! J

Sok előnyét élvezhettünk annak, hogy hordozóval mentünk. Ügyesen tudtam közlekedni a nagyobb tömegben, könnyedén megmásztuk a lépcsőket, a hurciba mindig biztonságban volt a baba és zavartalanul alhatott. Másnapra egy nyugisabb, lazább napot terveztem magunknak, de meglepődve  tapasztaltam, hogy Flóra reggel pontosan ugyanakkor kelt, mint szokott és nem borult fel a kis napirendje.

Oszd meg ismerőseiddel:

Partnereink