kosaram

0
Feldolgozás…

Bér-anyatej

Az anyatej a lehető legjobb táplálék az újszülött számára, de tényleg adódhatnak olyan helyzetek, amikor valaki nem tudja megfelelően szoptatni csemetéjét, mert nincs elég teje. Még ekkor sem kell feltétlen feladni, mert létezik egy ellátórendszer ahonnan a kismamák egészséges anyatejhez juthatnak. Nagyon fontos, hogy csak megbízható és bevizsgált anyatejet adjunk csemeténknek, a neten vásárolható anyatejek többsége lehet, hogy nem megfelelően bevizsgált forrásból származik. 

Ahhoz, azonban, hogy a tej keresleti és kínálati oldala is egyensúlyban legyen a szerencsés kismamák élhetnek a tejleadás lehetőségével, ezzel másokon segítve nem utolsó sorban plusz pénzt is keresve. (1800.-/l)

A hivatalos tejleadást számos vizsgálat előzi meg, amelyek többségének eredménye már akár a terhesgondozás alatt is kiszűrhető így sok utánajárást sem jelent. A kötelező vizsgálatokról az alábbi linken tájékozódhattok: tejleadás feltételei

A tejleadás azonban nem csupán a háztartásokon segít, de kórházban ápolt pícúrok esetében is óriási segítség, ezért nagyon fontos, hogy az Anyatejgyűjtó Állomásokon elegendő mennyiségű tej gyűljön össze napról-napra.

Az utóbbi időben Pécsett sajnos nagyon megcsappant a naponta leadott mennyiség, amely azért is rossz hír, mert nem csupán Pécset, de az egész régiót ez az Állomás látja el anyatejjel. Ha valaki úgy érzi tud anyatejet adni, az az alábbi számon további információt kérhet a részletekről: 72/210-922, 72/214-455

Az országos Anyatejgyűjtó Állomások elérhetőségei az alábbi linken érhetőek el: Anyatejgyűjtő Állomások országszerte

Segítsünk minden csemetének anyatejhez jutni!

Fotó: Méhn Niki Photo

Oszd meg ismerőseiddel:

Partnereink