kosaram

0
Feldolgozás…

BabyGym- az ölelős alakformálás mamának babával

Mesélnél egy kicsit a BabyGym megálmodásáról? Miért érezted, hogy szükség lehet egy ilyen típusú mozgásra?

A sport gyerekkorom óta az életem része, 10 éves korom óta aerobikozom, tehát a mozgás a lételemem. Tavaly augusztusban fejeztem be a versenyzést. Idén pedig július 8-án megszületett Mila. Terhességem alatt is végig sportoltam, most is elkezdtem már, és azt gondolom, hogy a rendszeres mozgás babával is megoldható, csak a mozgásanyagon kell változtatni. Lévai-Litter Évivel, a Mybabyhug ergonómiai hordozóinak megalkotójával nyáron ismerkedtem meg, és annyira megtetszett maga a hordozás is, hogy azt gondoltam, egy teljesen új dimenzióból fogom megközelíteni a kismama tornát, és így született a „BabyGym”.

Hogyan kell elképzelni az óra felépítését és kiket vártok elsősorban?

Egy jó hangulatú inkább erősítő, formáló órára számíthatnak az anyukák. Jöhetnek pocakosan, vagy már babával saját hordozóban, de ha nincs hordozótok az sem baj, a Pécsi Sasokban kaptok Mybabyhug babahordozót az órához.

Már te is édesanya vagy, így most már tapasztalatból is tudod, hogy miért fontos gyermek mellett is a rendszeres mozgás?

Igen, nálam ez nélkülözhetetlen. A sport mindenben pozitív hatással van az életemre. Mila nagyon jó baba, nincs mellette nehéz dolgom, de a hétköznapokba úgy gondolom mindkettőnk érdekében muszáj beiktatnom a rendszeres testmozgást. Egy édesanya számára az a legfontosabb, hogy rendszeresen feltöltődhessen, regenerálódhasson a mozgás által ahhoz, hogy a gyermekeinek ismét a maximumot tudja nyújtani. Kislányomat is biztos, hogy a sport irányában fogom terelni.

Mit kell rólad tudni szakmailag és Pécsi Sasok Mozgásközpontban mivel várják az oda érkező kismamákat és gyermekeiket?

Mindamellett, hogy a Pécsi Sasok Mozgásközpont vezetője vagyok, van egy Aerobik Egyesületem a Forma Fitt, ahol 4 éves kortól foglalkozunk a gyerekekkel egészen felnőttkorig, és neveljük őket a versenysportra. Emellett, most babázok, és kezdetét veszi a „BabyGym”, amit izgatottan várok!

Milyen feltételei vannak az órán való részvételnek? Szükséges -e eszközt hozni  és van -e korosztályi megkötés az órán, valamint milyen rendszerességgel tervezitek a „BabyGym” órát megtartani?

Aki már aktívan hordozza a babáját és van babahordozójuk, ők természetesen jöhetnek ide is saját hordozóval. Akiknek nincs, nekik a Maybabyhug babahordozóit adjuk az órához. Ebben biztosan a legjobb helyen lesznek az órán, hiszen ezek a hordozók biztosítják a babáknak és mamáiknak az egészséges és stabil tartás. Az órát a babáknak 3 hónapos kortól ajánljuk, ettől a kortól kezdve már nekik is érdekesebb a külvilág, így már ők is aktív részesei lehetnek az eseményeknek. De valószínűbb, hogy anya mozgása el fogja őket altatni és végigszundizzák az órát így attól sem kell megriadni, ha netán pont erre az egy órára esne az alvásidő is. Heti egyszer, keddenként reggel 10 órakor tervezzük a BabyGym órát.

Mila baba is ott lesz veled az órán?:)

Mila baba természetesen ott lesz velem az órán, ő is aktív része lesz az első ingyenes bemutató órának. Várjuk az érdeklődő Kismamákat, és Édesanyákat babájukkal együtt!

 

További információ:

Pécsi Sasok Mozgásközpont fb oldalán:

https://www.facebook.com/sasokmozgaskozpont?fref=ts

Az eseményre előzetesen is lehetséges jelentkezni a Mybabyhug fb oldalán

jelentkezés hordozóért

plakát_nagy

Oszd meg ismerőseiddel:

Partnereink