kosaram

0
Feldolgozás…

Babaruha választási kalauz

Ha még életedben nem fogtál újszülöttet a kezedben az első időszak a babáddal komoly izgalmakat rejt majd egy rosszul megválasztott gardróbtartalommal. Emlékszem anno Alízzal nem tudtam ellenállni egy szuper csini, apró virágmintás kis rugdalózónak, nem is néztem milyen technológiát igényel majd az öltöztetésnél.. Persze a háziorvosunk első látogatásakor ezt adtam Alízra, hogy még szebb legyen a csaj….komoly fél órás küzdelmek után sikerült még az oly gyakorlott háziorvosnak is megszabadítania a zubbonytól, miközben apával a háttérből azon drukkoltunk ne törjön el egyik ujjacska sem.

Most ezt a hibát már nem követem el Rózinál és nem hagytam, hogy holmi minta és nyúláradat elvakítson. Komoly racionális döntések mentén válogattuk össze a legkisebb ruhatárát. Most pedig meg is osztom a tapasztalatokat és szempontokat, hogy Nektek kevésbé izgalmas legyen az öltözködés egy 50 cm-esel.

Az újszülött feje nagy

Ez még oké, de ráadásul nyeklik-csuklik és, ha még ez sem elég különösen utálnak mindent, amit a fejükön húznak át. Ajánlatos nagyon vigyázni is a fejecskére, hiszen a szülőcsatornán való átpréselődéstől még a kis buksi hónapokig idomul is.

Szóval összességében próbáljuk a fejen átbújtatós holmikat minimalizálni. Body-ból például a H&M gyárt amolyan köntösszerű ősszepatentolható verziót, az remek megoldás. Aztán érdemes rugdalózóból is a végig patentosat, zipzárasat választani, hogy minél kevesebb legyen a fejen bújtatás.

body

Naponta 6-8 pelus fogy:

Ez annyit jelent, hogy a pelushoz mindig hozzá kell tudni férni, ráadásul serc-perc alatt hiszen ha már mi unjuk a kakis pelust képzelhetitek Ők mennyire unják. Ráadásul minden peluscsere az újszülött amúgy is érzékeny, gázokkal teli pocakjának megterhelője. Szóval az alul patentos rugdalózó nagyon jó választás ebben az esetben is.

 Hordozási szempont

Hát persze, hogy minden szentnek maga felé hajlik a keze, így ez egy nagyon fontos szempont nekünk. Ha tehetitek ne hordozzatok talapas rugiban, ugyanis a babák lábán felkötéskor ez megfeszülhet és kényelmetlenné válhat. Ráadásul az újszülöttek rendelkeznek egy nagyon fontos reflexszel, amellyel járást tudnak „tettetni”. Ezt a reflexet lépegető reflexnek hívjuk és bár az újszülötteknél elhanyagolhatatlan a megléte, ez tanúskodik az idegrendszer tökéletességéről csak úgy, mint a kúszóreflex, de idővel ennek ki kell oltódnia, hogy a mozgásfejlődés beindulhasson. A lépegető reflexet akkor tudjuk kiváltani, ha a talpa felülettel érintkezik, a talpas rugi pedig pont ilyen felület, tehát talpas rugiban hordozva a lépegető reflex folyamatosan ingerelve van és nem tud kioltódni a babából. Nem kell annyira komolyan venni egyébként, de jobb, ha melegítő szerű talp nélküli rugit keresünk egy jókora zokniva, ha éppen ölelkeztek. A harisnya okés ebből a szempontból, így akár zokni helyet harisnyát is húzhattok alá.

rugi_talpatlan

Az a fránya fájós pocak

Vannak rendkívül cuki farmernacik, melegítőnacik a piacon, melyek bizony szoros gumis derékkal készülnek. Ezek igazi fájóspocak ellenségek. Ha mindenképp nacit választanátok érdemes széles gumírozásút választani, amely inkább magasabb és szélesebb rétegben fogják a derekat.

naci

Szopóreflex

Ha már melegítőnél tartunk, ahhoz általában dukál valami nagyon menő pihe-puha vagány kapucnis melegítő felső is. Igen ám, de a kapucni az ilyen babáknál általában az arc közvetlen közelében van, sokszor ki sem látszódnak mögüle. A pici babák arca pedig nagyon érzékeny, elég végigsimítanunk és máris fordulnak a kezünk irányába cicire hajló szájjal. Ki élvezné, ha folyton húzogatnák a mézesmadzagot az orra előtt, aztán nem is kapna enni. Szóval, ha nyűgösebb a baba ebben a szerelésben ne csodálkozzatok. Olyan pulcsit válasszatok, amely nincs az arc közelében.

Éjszakai nyugalom

Na ez az a terület, ahol sajnos eddig nem találtunk megoldást. Vannak szuper hálózsákok, isteni vastagok és béleltek…igen ám, de éjszaka, aki még eszik az egy mozdulattal bele is csúszik ezekbe a csodákba. Irtózatos küzdelemmel jár a habhálózsákba belecsúszott gyerkőcöt kikanalazni a félhomályba és megtaláltatni vele a tejcit. Aki tud és talál olyan hálózsákot, amely mellrészig nincs kibélelve az szóljon nekünk is!

Oszd meg ismerőseiddel:

Partnereink