kosaram

0
Feldolgozás…

Baba-barátságos társadalom

Talán kicsit elcsépelt kifejezésként sokan szeretik használni a bababarát kifejezést. Vendéglátó helyek, szolgáltatások hada híreszteli magáról, hogy ő bizony bababarát. Ez egy nagyon dicséretes törekvése a társadalmunknak, viszont azokon a szürke, hétköznapi pontjain az életünknek, ahol nem kapunk különleges törődést a pénzünkért cserébe, valahogy megfeledkezünk azokról, akik nekünk bizony a jövőt jelentik és illene jó példával szolgálni előttük segítőkészségben és toleranciában.

Régóta érlelődik bennem a vágy, hogy kisebb akcióba kezdjünk itt a Mybabyhug háza táján egy kicsit ismét egy jó ügyért, amivel könnyebbé tehetjük a saját hétköznapjainkat, melyek gyerkőccel alapból sem olyan egyszerűek sokszor.

Néha bevallom az az érzésem, mikor kilépünk a négy fal közül Alízzal, hogy ilyesmi lehet egy életfeltételiben korlátozott embernek is az élete közöttünk. Vegyük csak a babakocsi és tolókocsi párhuzamát, melyikkel hova, mennyi idő alatt és milyen körülmények között lehet eljutni. Vagy, ha valaki értelmében korlátozottként más és mikor a gyerkőcöt elkapja az önkívületi hiszti épp egy bevásárló központ közepén hasonló pillantásokat kaphatunk.

De nem is kell ilyen drasztikus párhuzamot vonni, elég, ha arra gondolunk a legtöbb játszótéren, közterületen vajon hol van a közelben nyilvános illemhely. Tiszta rendes mellékhelység esetleg fellépővel, hogy az alig egy méteresek is felérjék a kézmosót. Ilyen kiegészítőket amúgy egy jól szituált étteremben, kávézóban sem találhatunk pedig fillérekből beszerezhetőek, az öröm, amit pedig okozhatnának vele a szolgáltatók felbecsülhetetlen…..de még inkább kifizetődő.

Kifizetődő ugyanis kicsit odafigyelni az aprónépre, hiszen a szülők bármit megadnak azért, hogy ők nyugalomban ki tudjanak kapcsolódni ezeken a helyeken pár óra erejéig, miközben gyerkőcük nyugodtan játszik egy játszósarokban, fel-alá ordibálásos unatkozás és más vendégek megzavarása helyett. A boldog és elégedett vendég pedig a biztos visszatérő vendég.

Szóval most egy kisebb titkos szövetséget ajánlok kedves szülő- és bajtárasaim, hogy segítsük egymást megtalálni azon helyeket, ahol a tekintet lejjebb is tud tévedni és észreveszik azokat, akik egyszer, ha nagyra nőnek majd pont olyanok lesznek, mint mi.

Segítsetek nekünk összegyűjteni azon helyeket, ahol igazi baba-barátságosággal volt dolgotok. Lehet ez egy kis ABC ahol, ha rátok jön a hiszti előre engednek a sorban, vagy egy buszjárat, ahol segítenek leemelni a babakocsit és természetesen lehetnek vendéglátók, szolgáltatók, közintézmények, nyilvános helyek, ahol nagy szeretettel látnak Benneteket gyerkőccel is. Mi ezeket a helyeket ezzel a kis matricával jutalmazzuk, így aki betéved tudja, hogy „biztonságban” van. A helyek listáját pedig közzé tesszük itt a magazinban városonként, hogy tudjátok célirányosan hova érdemes menni, ha egy kis szívélyes vendéglátásra vágytok. Mer sok apró odafigyelés és kedvesség bizony összeadódik és csodákra képes szerintünk!

 

bababarátságos

 

Oszd meg ismerőseiddel:

Partnereink