kosaram

0
Feldolgozás…

Az öt mesetípus, amivel a legtöbbet teheted gyermeked egészséges fejlődéséért

Népmesék

A nyelvezetünk és kultúránk gyökerei a népmesékben bújnak meg. Egyszerű, sokszor kicsit érthetetlen szavakkal teli mesék ezek, melyek nyelvezete az adott kultúra nyelvének alapritumásra épülve, játszva tanítják a kicsiket az anyanyelvükre és kultúrájukra. Elhanyagolhatatlan történetek ezek, melyeket nem szabad kihagyni, ha szeretnéd, hogy gyermeked szépen, választékosan beszélje az anyanyelvét és megismerje a kultúráját.

http://www.magyarnepmesek.eu/news/sho

Klasszikus mesék:

Azon mesék, melyek igazi tanulságos történetét szinte lakóhelytől függetlenül minden gyerkőc ismeri. Ezek a legnépszerűbb , legtöbbet mesélt mesék a világon. Sokszor felnőtt fejjel rémisztőek, de a gonosz mindig elnyeri méltó jutalmát és a hercegkisasszony is megtalálja az igaz szerelmet.

 http://klasszikusmesek.blog.hu/

 Segítő Mesék:

A pszichológiai töltetű és konkrét célt szolgáló mesék most igazán aranykorukat élik. Főleg a nagyobb gyerekek társa lehet ez a típus a mindennapokban. Könyv a bilizésről, az esti félelmekről és társai sokszor segíthetnek a bajban.

https://segitomesek.wordpress.com/about/

 Én mesék:

A gyermek legszeretettebb témája saját maga, ezért aztán valószínű azok a mesék lesznek a legizgalmasabbak, ahol pont velük történik valami esténként és kicsit a főhős bőrébe bújhatnak.   

http://meseveled.hu/meseveled

 A Ti mesétek:

Sokszor nem is kell mesekönyv ahhoz, hogy igazán izgalmas, több estés mese kerekedjen, amibe még a hallgatóság is beleszólhat. Aki szeretné, hogy gyerkőce kreatív, szárnyaló gondolkodású felnőtté váljon, annak mindenképp többet kell dolgoznia a mesén és bizony közösen kitalálnia a történetet. Vigyázat később arra se fogtok emlékezni, hogy kezdődött!:)

Oszd meg ismerőseiddel:

Partnereink