kosaram

0
Feldolgozás…

Autósülésválasztó

A német ADAC az egyik legszakszerűbb gyermekülések tesztelését végző intézmény, mivel ők egyszerre tudják tesztelni a frontális és oldalirányú ütközések hatásait a gyermekülésekre. Az idei évben is végigtesztelték a piacon kapható darabokat, melynek eredményeit a nyaralni utazók már olvashatják is. A jó hír az, hogy  csökkent a gyermekülések károsanyag-terhelése, a vizsgált 28 ülésből 23 „nagyon jó” értékeléssel zárta ezt a kategóriát, és minden méretosztályban találhatnak „jó” minősítést szerzett gyermeküléseket a felhasználók. A kevésbé jó hír, hogy a tesztelt darabok közül mindössze egy a „Recaro Privia & Recaro Fix” hordozója zárt „nagyon jó” eredménnyel, ami leginkább annak köszönhető, hogy balesetvédelme minden téren jóval meghaladja a törvényben előírt minimumot.

Sajnos ugyanezen a téren, mármint a frontális- és oldalirányú balesetvédelem kategóriájában tapasztalt hiányosságok miatt kapott egyedüliként „kifogásolható” minősítést az ABC Design Risus & Risus Isofix Base ülése.

Az egyes kategóriák legjobb gyermekülései:

  • 0-13 kg: Recaro Privia & Recaro Fix
  • 0-18 kg: Concord Ultimax.2, Römer Max-Fix 2
  • 9-18 kg: Chicco Oasys 1 Isofix, Migo Saturn & Solar, Migo Saturn
  • 15-36 kg: Römer Kidfix XP

A gyermekülések szabályozása terén a közelmúltban változások történtek, 15 hónapos korig csak a menetiránynak hátrafelé néző ülésekben szállíthatóak a gyermekek, és immár vannak támasztólábbal ellátott ülések is (i-Size)*, azonban ezeket csak olyan típusokban és azon belül is olyan ülőhelyeken lehet használni, amelyeket ilyenre felkészítenek. A meglévő, a jogszabályoknak megfelelő gyermeküléseket tovább lehet használni. Az eredményeket megtaláljátok az ADAC német weboldalán.

*Mi az i-Size?

Az i-Size a gyermekülésekre vonatkozó új biztonsági szabályozás, amely a ECE 44/04-es szabályozás mellett párhuzamosan lesz érvényben. A két érvényben lévő szabvány közti alapvető különbség, hogy az i-Size a gyermek korát és magasságát veszi alapul, nem pedig a súlyát. Ez a fajta besorolás megkönnyíti a gyermekülés kiválasztását. Az i-Size gyermekülés csak isofixes rögzítéssel készülhet, így sokkal kisebb az esélye a rossz bekötésnek: egy nagyon egyszerű művelettel elhelyezhető, és nem kell használni az autó biztonsági övét sem. Az i-Size menetiránnyal ellentétes utazást ír elő a gyermek 15 hónapos koráig. Ezt követően két lehetőség közül lehet választani: a gyermekülés használható továbbra is menetiránnyal ellentétesen, de meg is fordítható, menetiránnyal megegyezően is használható, egészen 105 cm-es magasságig (kb. 4 éves korig).

A gyermekülések általános jellemzői:

A rögzítés iránya

  • Menetiránnyal ellentétesen: Újszülött babánál a nyakizmok még nem elég erősek ahhoz, hogy a fejet megtartsák egy esetleges ütközéskor vagy vészfékezéskor, ezért az újszülöttkortól használható gyermekülést menetiránynak háttal kell rögzíteni. Így a fej, a nyak nincs közvetlenül terhelve. Ezt követően a fejet, a csípőt és belső szerveket kell védeni. Menetiránnyal ellentétesen a terhelés a lehető legkisebb felületen éri a gyermeket, ezért lényeges, hogy legalább 8–12 hónapos korig így utaztassuk. Az utasoldali légzsákkal felszerelt autók esetében ki kell kapcsolni a légzsákot, ha a hordozót a jobb első ülésre (vagyis az „anyósülésre”) rögzíted. Ezzel a gyermek életét óvod, mivel egy frontális ütközés esetén a légzsák hatalmas erővel csapódhat a hordozónak, ami súlyos sérüléseket okoz. Ha a légzsák kikapcsolására nincs lehetőség, akkor a hordozó csak a hátsó üléssoron rögzíthető.
  • Menetiránnyal ellentétesen és megegyezően is rögzíthetőek a 0–18 vagy 0–25 kg-ig használható gyermekülések.
  • Menetiránnyal megegyezően:  A 9 kg-os súlyhatártól többnyire a menetiránnyal megegyezően rögzíthető gyermeküléseket találsz. Az így rögzíthető gyermekülések esetében a gyártók által támasztott 9 kg-os súlyhatáron túl lényeges, hogy megfelelő testi fejlettséggel rendelkezzen a gyermek.

 

Övrendszer, védőpajzs

Az övrendszer és a védőpajzs a gyermek rögzítését látják el. Esetleges ütközés során ezek a kiegészítők is elnyelik, csillapítják a keletkező erőket. 

A hordozók három- vagy ötpontos övrendszert használnak. Az ötpontos övrendszerrel rendelkezők a csípő mentén elvezetett övszáraknak köszönhetően nagyobb felületen fogják a gyermek testét. 

Négyéves korig belső övrendszert vagy védőpajzsot használnak a gyártók. A speciális kialakítású rendszer a gyermek felsőtestét, gerincét és nyakát fokozottan védi. Ütközés esetén a védőpajzs egy felfújt légzsákhoz hasonlóan szétosztja és elnyeli az ütközés során fellépő erőket, ezáltal védi a nyakat és a fejet.

A 15–36 kg-ig használható ülések, ülésmagasítók a gyermek súlyából adódóan már nem használhatnak belső biztonsági övrendszert, védőpajzsot. Az ülést is és a gyermeket is az autó saját, hárompontos biztonsági övével kell rögzíteni. Fontos, hogy a mellkason és a csípő vonalán menjen keresztül az autó biztonsági öve. Az övvezetők és a jól kialakított forma feladata, hogy minden körülmény között a helyükön tartsák az övet, hogy egy esetleges ütközés során az ne tudjon a nyakra rácsúszni.

Belső biztonsági öv állítása

A megfelelő pozícióba állított öv nagyon lényeges biztonsági és kényelmi funkcióval bír. A gyermek növekedésének megfelelően az öv magasságát be kell állítani. Az átfűzés nélkül állítható rendszer segítségével az övmagasság könnyen, az ülés szétszerelése nélkül szabályozható. Mindig fordíts kellő figyelmet a belső biztonsági öv helyes beállítására. Semmiképp se legyen laza, mert akkor kibújik a gyermek, illetve ütközés során nem tartja megfelelően a picit. A túl feszesre húzott biztonsági öv viszont elszorítja a vérkeringést, zavarja a csemetét.

Vállpárna

Ez kényelmi és biztonsági funkciót is ellát. Ezzel a párnázott kiegészítővel a babának kényelmesebb a biztonsági övet magán (el)viselni, illetve egy esetleges ütközés során tompítja a testet érő erőhatásokat.

Fejszűkítő

A fejszűkítő betét kettős funkciót lát el. Ha elalszik a gyermek, megtámasztja a fejet, illetve egy esetleges baleset során az ülés oldalvédelmét kiegészítve nagyobb fokú védelmet biztosít. Vannak textil szűkítőbetétek, illetve továbbfejlesztett, külön vázszerkezettel rendelkező merevített változatok is. Ideális, ha a szűkítő követi a gyermek fejlődését, magassága állítható.

Oldalvédelem

Baleseti statisztikák szerint az oldalirányú ütközés az egyik leggyakoribb. A magas oldalfal, a zárt fejrész mind az oldalütközés elleni védelmet szolgálja. Az újabb fejlesztésű típusok akár extra oldalvédelemmel is rendelkeznek. Ezek az egyedi rendszerek az oldalirányú ütközés során fellépő erőket minimálisra csökkentik, megvédve a fejet és a vállakat a komolyabb sérülésektől.

Dupla héjszerkezetű váz

Bizonyos típusoknál az általánosan használt műanyag vázszerkezetet kiegészítve, egy energiaelnyelő betét kerül az ülésbe, hogy az ütközés során keletkező erőhatásokat csillapítsa.

Rögzítés

Nincs általánosan használt rögzítési forma, ez típustól függően változik. Leggyakrabban az autó saját biztonsági övével beköthető gyermekülésekkel találkozhatsz. Fontos, hogy a beszerelésre mindig kellő figyelmet fordíts. Akkor van megfelelően rögzítve a gyermekülés, ha nem tud semmilyen irányba elcsúszni, elmozdulni. Bizonyos modellek a lazán bekötött, nem megfelelően feszített biztonsági övet egy beépített övfeszítő rendszer segítségével húzzák feszesre.

Az isofixes és rögzítőtalpas rendszerek megkönnyítik a beszerelést:

Az isofix rendszer az egész világon szabadalmaztatott rögzítési eljárás, amely megkönnyíti és biztonságosabbá teszi a gyermekülés beszerelését az autóba. A hibás bekötés aránya minimális. A stabil rögzítésnek köszönhetően optimális biztonságot nyújt. Bizonyos modellek esetében az isofixes rögzítés külön megvásárolható rögzítőtalppal oldható meg.

Dönthetőség

A hordozók kivételével minden kategóriában találsz dönthető üléseket. Vannak olyanok, amelyek menet közben is dönthetőek, ami hosszabb út során praktikus, hiszen a gyermekek gyakran elalszanak az autóban.

Elforgatható ülés

Ha sokat utazol, ügyes megoldás az oldalra kifordítható gyermekülés. Ez a típus az ajtó felé fordítható, ezért a gyermek nagyon könnyen ki-, illetve behelyezhető. Egy hosszabb út során, kifordított pozícióban etetni is tudod a csöppséget. Menet közben tilos elforgatni az ülést és persze a kicsit sem szabad etetni!

Huzat anyaga

A gyártók többnyire poliészterhuzatokat használnak. Ezek jó nedvszívó képességűek, és moshatóak is. Ez praktikus, főleg ha nagyon sok időt tölt a gyermek az ülésben. Melegebb hónapokra ajánljuk a nyári huzatokat. A párnázottság is lényeges szempont. A hosszabb utat is jobban viseli a gyermek, ha kényelmes az ülés. Van olyan is, amely alakját visszanyerő speciális szivacsot (Memory Foam) tartalmaz. Ez nagy százalékban csökkenti a testfelszínre ható nyomást, így a gyermek testén nem alakulnak ki nyomáspontok vagy feszültséggócok.

Extrák, tartozékok és kiegészítők a kényelem és biztonság szolgálatában

Sok autósülés több extrával is büszkélkedhet, más modellek mellé a különféle kiegészítők önállóan is beszerezhetők (típustól függően): nyári huzat, árnyékoló, ülésvédő, nyakpárna, baby on board jelzés, pohártartó, ülésvédő, szúnyogháló, visszapillantó tükrök, olvasólámpa, háttámla- és ülőfelület-védő stb. Vásárlás előtt ellenőrizd, hogy a kiegészítők használhatók-e az adott gyermeküléshez!

Nagycsaládos utazás: 3 gyerekülés az autóban

Ha három gyermek van a családban, komoly fejtörést okozhat a három gyermekülés elhelyezése a hátsó üléssorra. A különböző autótípusok hátsó üléssor szélessége eltérő, ráadásul ez esetben nem csak ez a mérvadó, hiszen figyelembe kell venni az üléssor ülőlap kialakítását is. Emellett a gyerekülések különböző típusai is eltérő szélességűek. Egyszóval a helyzet soktényezős, nincsen rá érvényes szabály. Egyetlen tökéletes megoldás van, az pedig a kipróbálás. A legtöbb áruházban  lehetőség van arra, hogy a kiválasztott gyerekülés(eke)t bepróbáld az autódba, hogy azok biztosan elférjenek és a kicsiket biztonságosan tudd szállítani. Az üléspróbára a gyermekeket is hozd magaddal, hiszen így láthatod, hogy mindez a gyakorlatban hogy fog működni.

Mikor kell ülést cserélni?

Sokakban felmerül a kérdés, hogy mikor kell gyermekülést cserélni.

  • Ha a gyermek kinőtte: A megjelölt maximális súlyhatár csak tájékoztató jellegű adat. Ha vállban már szűk, illetve a fej középvonala elérte a háttámla végét, akkor szükséges cserélni, mert az ülés nem nyújt kellő védelmet. Évszaktól függően is felmerülhet szélességgel kapcsolatos probléma, hiszen télen jobban fel van öltöztetve a gyermek. Bizonyos típusok állítható szélességgel rendelkeznek, de van olyan is, ahol az ülés vállrészének szélessége és magassága gázhidraulikusan működtetve arányosan igazítható a gyermek méretéhez.
  • Baleset miatt: Új ülésre van szükség, ha az 10 km/h feletti sebességnél balesetben vett részt. Baleset során a dinamikus övek megnyúlnak, a gyermekülés biztonsági rendszere megváltozik, így a későbbiekben már nem tudja ellátni a feladatát.

 

Forrás:

http://www.automotor.hu/teszt/adac-gyermekules-teszt-2014-555663

http://www.adac.de/infotestrat/tests/kindersicherung/kindersitz-test/default.aspx

http://www.brendon.hu/Contents/Gyermekulesek_hordozok_hu/1?webTopicID=94017

 

 

 

 

Oszd meg ismerőseiddel:

Partnereink