kosaram

0
Feldolgozás…

Amit megtanultam az elmúlt 5 hónapban, mióta gyerekem van

-  Ha szembe pisili magát a gyerek, nem lesz baja, mert a pisi steril.

-  Ha úgy néz – elsősorban evés közben -, mint aki az új relativitáselméletet dolgozza ki fejben, akkor nagy valószínűséggel éppen kaka készül.

-  Marci nem csak a béna gyerekdalokat bírja, hanem Michael Bublét is- konkrétan minden sírásnak vége, ha beteszem a kedvenc számát, a Nobody címűt.

-  Sokkal kreatívabb vagyok, mióta Marci velünk van. Mivel nem tudja bent tartani a cumit, de másképp aludni sokszor nem akar/ tud, különböző módszereket kellett kitalálnom, hogy a cumi bent maradjon: télen nagyon ajánlom a rugalmas csősálat, tök jól odafogja a cumit, nyáron pedig a vékony megkötős sapi két pántját fűzöm át a cumi két végén- persze csak óvatosan, hogy ki tudja tolni, ha már elaludt.

-  Nem szabad elhinni neki, ha evés közben elalszik, mikor láthatóan/ érezhetően keveset evett. Tuti, hogy ha akkor le akarom tenni a kiságyba, 10 perc múlva kipattannak a szemei, tolja ki magát hasból, vigyorog és olyan fejet vág, hogy „ na srácok, hol a buli?” Szóval ilyenkor kicsit várok, böfi és folytatjuk az evést.

-  A kaka minden irányba képes folyni. Hiába van a gyerek függőlegesen, ha épp akkor jön, akkor is simán olyan lesz a háta közepe is, ha hozzá sem érsz a fenekéhez közben! Ne kérdezzétek, nem értem, nem is akarom érteni!

-  Ha egy ilyen után minden tiszta kaka lesz és le kell fürdetni akkor, amíg öleled magadhoz NE, ismétlem NE kezdd el folyatni a vizet, hogy meleg legyen, mert még le is fog pisilni közben!

-  Ha éjszaka felriad, és sehogy nem akar visszaaludni, ha beteszed az ágyba magatok közé nagy valószínűséggel úgy fog aludni, mint a bunda. (Lehet kicsit gyakrabban kell majd cserélni a lepedőt, mert hason folyik a kis nyála…).

-  Nagy valószínűséggel eljön a pont, mikor imádja az öklét a szájába dugdosni, le a torkán. Mindkettőt, egyszerre, meg közben a tiedet is még ledugná, ha hagynád- ilyenkor nincs baj, valószínű jön a foga, no para.   

Bónusz tanács:

Van, ami egyszer, kétszer, háromszor nem jön be, tizedszerre bejön majd. Vagy eddig működött, holnaptól nem fog. Legyen szó altatásról, evésről, sétáról és úgy nagyjából bármiről. Nálunk kb. 3 hetente új menetrend volt, mire megszoktad volna, jött egy növekedési ugrás, vagy mozgásfejlődés, front esetleg egy utazás. Tök mindegy, bármi, akármi felboríthatja az egyébként pillekönnyű lábakon álló szokásaitokat, szóval javaslom a gördülő tervezést, sok kávét és még több röhögést magunkon, másképp nem éljük túl!

Vincze Vanda, Mybabyhug Nagykövet, Marcus anyukája

Oszd meg ismerőseiddel:

Partnereink