kosaram

0
Feldolgozás…

Aludni akarok! 2. rész

Az első részből már nagyjából sejthetjük, hogy ez az alvás dolog olyan kicsit a babáknál, mint mondjuk a kötéltánc. Nagyon sokszor apróságokon múlik a sikere, de ha sokat és türelmesen, következetesen „gyakoroljuk” akkor nagyon ügyesek lehetünk.

Most összeszedtük kicsit saját tapasztalat alapján is, hogy mik azok a mérföldkövek, amik segíthetnek nagy általánosságban szinte minden babának.

Pocakból-pocakba:

Ezt már nem kell elmondanunk talán, hiszen szinte minden cikkünk úgy kezdődik, hogy próbáljunk meg babánknak a pocakból kibújva egyfajta kellemes átmenetet biztosítani ebbe a világba megérkezéshez. Azaz az első három hónapban minden olyan dolog, ami a pocakra emlékezteti, bizony adu ász lehet. Ahol picire összegömbölyödhet, ahol csend van és félhomály és ahol kellemes monoton a zaj. Szóval, ha alváshoz készülődnétek, akkor ezeket a körülményeket biztosítva hamarabb célba érhettek.

Most biztos végig fut a szemed előtt a szépen, vidám figurákkal teli, sokszínű cuccokkal teleaggatott óriási babaágy, amit olyan nagy gonddal rendeztél be vagy fél évig….nem mondunk újdonságot, hogy utálni fogja… Ahogy közelítesz, a kiságya felé elkezd kiabálni, szeme kipattan és ismét kezditek előröl az altatást? Bingó! Ez nem azért van, mert a csöppség ne értékelné az igyekezeted, később biztosan élvezni fogja úgy egy évesen, de ez még nem az alvás közege.

Amit szerezz be: pólya, babafészek, szoptatóspárna…sok-sok pamutfelső, mert bizony Te leszel a legkényelmesebb alvófelület!!!

 Élvezd és semmi más ne érdekeljen:

Nálunk az úgy volt, hogy Alíz sehol, de sehol nem volt hajlandó aludni csak rajtam! Ez nagyon sok időmbe és fáradtságomba került, míg beletörődtem. De úgy három kemény hét után felhagytam a küzdelemmel, becsuktam a gyerekszoba ajtaját, bekészítettem a férjemmel a feliratos Sex és New York összes évadját meg a hordozókendőmet és reggel 3 órát majd délután 3 órát „aludtunk”. Alíz a mellkasomon, ami fel-le járt, a szívdobogásom fölött összegömbölyödve én meg olvastam, filmeztem, sétáltam!!! A férjem este hazajött megkérdezte mit csináltunk ma? Mondtam aludtunk..:) Láttam kicsit irigykedett, de hétvégente ő kapta a mellkasára, onnantól egy szava nem volt a háztartásra, meleg kajára, mert tudta kemény egy meló ez.

Ismerős a helyzet?

Szóval, ha nem alszik máshol csak rajtad, akkor ott alszik! Mert szüksége van a pihenésre, ott érzi magát biztonságban, ott a legjobb neki ahhoz, hogy fejlődjön.

Amit szerezz be: hordozókendő, kisbabás formázott babahordozó, ha nem szeretnél kendőzni! Fitball, mert a babák ezen igényüket, még az állandó mozgásban levéssel szoktál megspékelni. Senki nem fog furán nézni Rád, ha ülsz majd a fitlabdán a magadra kötött gyerkőccel, az éltessen, hogy így legalább aludni fog!

Következetesen a rendszerességért:

A békés álom biztosítása, az igényeinek követése és nem betörése a babának, sokkal előbb rendszert és kényelmet fog hozni Nektek, mint gondolnátok. Tudni fogja pár nap, vagy hét elteltével, hogy ha bekapcsolod a megszokott altatózenét, félhomály lesz vagy elkezded felkötni a kendőbe, akkor alvás jön. Ez a folyamat is egy fejlődési folyamat, neked nem kell mást tenned csak egyrészt figyelni ő hol és mitől tud elaludni, valamint következetesnek lenni és mindig biztosítani a feltételeket. Majd sok idő elteltével elég lesz annyi is, hogy eldúdold neki az altatót, amit szoktál adsz egy puszit és leteszed aludni a saját ágyába, mert hidd el nem fog mindig rajtad vagy melletted aludni, csak akkor már sajnálni fogod!

 

Minden, ami a jó alváshoz kell: Alváshoz!

Oszd meg ismerőseiddel:

Partnereink