kosaram

0
Feldolgozás…

5+1 alapvető illemszabály, amit jó ha tudsz, ha kisgyerekesekkel találkozol a városban!

1.Ne állj a családi parkolóba!

A családi parkolóhely jó nagy, közel van a bejárathoz, úriasan ki lehet belőle szállni…tudjuk! De direkt azért találták ki, hogy nagy autóval, hátul két gyerekülésből ki lehessen cibálni a boltba nem bemenni szándékozó, tajtékzó gyereket vagy kényelmesen ki lehessen szedni a 16 kg-os babahordozót, vagy az 5m széles babakocsi talpat. Be lehessen pakolni két oldalról a családi bevásárlást minimum 5 főre és az ajtót 5G-vel kilövő kiskamasz se rongálja a mellette állókat.

Szóval ne haragudjatok, de az a miénk, gyerekes családosoké!

2.Nyugodtan engedj előre!

Hátul valahol a 8. helyen torkaszakadtából üvölt egy baba a boltban, anyukája vörösödik a szégyentől, mert mindenki feszeng előtte, mert valljuk be idegesítő a gyereksírás. Bizony egy baba nem tudja, hogy sorba kell állni, és ha éhes, szomjas, melege van, elege van, bizony üvölt, míg a helyzet nem lesz jobb. Észre lehet venni és mindenki jól jár, ha azt mondjuk „Gyere, te mérges baba előre engedlek!” Te kapsz a sorstól egy jó pontot, anyukától egy őrületes hálacsomagot, a többiekkel meg nem kell foglalkozni!

bigcitylife-18

FairyTale kollekció, Bambi babahordozó, Mybabyhug

3.Adjuk át a helyet állapotos társunknak a buszon!

Ő is gyerekkel van, csak még nem látszik! Nem magyarázzuk túl, hogy miért add át a helyed és kész!

4.Mozgólépcsőn jobbra át!

Nem tudjuk miért, de itthon nem divat betartani a „mozgólépcsőkresszt”. Pedig nem bonyolult, állj jobbra, hogy aki siet, az el tudjon menni. Ez nem csak az aluljárókra igaz, de a karácsonyi őrült káoszban felrobbanni készülő bevásárlóközpontokra is. Nagyon jó dolog főleg akkor, ha jönne egy babakocsis, akik nem tud kanyarogni az álldogálók között.

5.Segíts a babakocsison!

Látod, hogy anyuka jön le a lépcsőn/buszról/ajtóból/járdáról hátán szatyorral, kezében gyereksapkával, hóna alatt sípolós játékkal, emeli a babástól 30kg-os babakocsit pedig ő nincs 40 se. Biztosan Te is örülnél a helyében, ha akadna egy segítő angyalod… együtt könnyebb!

bigcitylife-50

Macibunda/Jegesmaci: 3in1 4 évszakos babahordozótakaról, lábzsák és babapléd egyben

 +1 Ne nyúlj a babához, előtte kérdezd meg!

Sok anyuka bizony szívrohamot kap, ha hordozott/babakocsiból kipislogó babához kérdés nélkül elkezdesz behajolni, simogatni az arcát.

Bár mi itt a Mybabyhug műhelyében azt gondoljuk, ha végre valaki így közeledik a babánkhoz az egy szikrányi reménysugár arra, hogy ez a világ mégsem olyan rossz, mégis anyukát illik előtte megkérdezni erről! A babák picinyke ellenálló képessége nem biztos minden vírusnak/bacilusnak ellenáll, így az arca helyett fogd meg inkább a talpacskáját, de két ember között inkább legyen a legrövidebb út a mosoly, amiből sosem elég!

 

Oszd meg ismerőseiddel:

Partnereink