kosaram

0
Feldolgozás…

5 strandtipp gyerkőccel a Balatonon

Nekünk kétség nélkül a Balaton a Riviéra, ezért össze is szedtük, hogy mi gyerkőccel melyik strandokat ajánljuk. Helyek, ahol lehet egy szál plusba ülni a homokos parton naphosszat, elkezdeni egész pici kortól az építőipar rejtelmeinek elsajátítását, pihenésképpen tombolni egyet ebben a szerelésben a közeli játszón, miközben még apának is jár egy pofa sör és egy jókora hekk. Szóval nézzük, melyek a mi kedvenc és a hivatalosan is legjobb barnuló terepeink gyerkőccel a Balaton körül.

térkép

Amúgy minden évben minősíti a balatoni strandokat a Balatoni Szövetség: a turisztikai szervezet a jól bevált Kék Hullám Zászlót adja a legjobb fürdőhelyeknek, fizetős és szabadstrandoknak egyaránt. A jelentkező strandoknál a kötelező elvárások (vizimentés, ÁNTSZ jegyzőkönyv) mellett a látogatók kényelmét, komfortját biztosító szolgáltatások színvonalát vizsgálják, mint például a vizes helyiségek állapotát, járdák, gyepfelületek minőségét, játszótereket, büfék állapotát, de nézik azt, hogy van-e Wi-Fi, milyen a lídós partszakasz, van-e mozgáskorlátozott bejáró, vagy értékmegőrző.

Idén a minősítés során a strandok eltérő színvonalát egy, két és három csillaggal jelzik, valamint megválasztják a Balaton családbarát, kerékpáros-barát és legsportosabb strandját is.

Az alábbi felsorolásból Fonyódon kívül, mind több éve díjazott strand is egyaránt. Fenyvest meg mi díjazzuk, bár idén a homokos partszakasz jóval kisebb lett egy átépítés miatt, de azért még maradhat a listánkon.

Csopakon községi strand

csopak

Vonyarcvashegy Lido strand

vonyarcvashegy

Boglár Platán strand

boglár_platán

Fenyvesi szabadstrand

fonyod_strand

 

Szemes Berzsenyi úti strand

szemes

Oszd meg ismerőseiddel:

Partnereink