kosaram

0
Feldolgozás…

5 babaholmi, ami többet árt, mint használ

Az ember szülőként szinte biztos a legjobbat szeretné a gyermekének, ezért sok mindenre rávehető észérvekkel, meg leginkább azok nélkül is.

Vannak babacuccok azonban a piacon, melyekről nagy kérdés, hogy miért is vannak ott. Persze a helyzet ennél árnyaltabb, de mi most tiltottsági sorrendben megosztjuk azokat, amiket, ha tehetsz, inkább kerülj el.

KENGURU

A bűnős babahordozó- válassz helyette kendőt, vagy formázott babahordozót (mei tai, félcsatos-, csatos babahordozók)

Nem is kérdés mennyire utáljuk a kengurut. Erről van is hosszabb elemzésünk, mi mindenben káros anyára-apára, de legfőképpen babára nézve a kenguru: itt tudod elolvasni.

Mi kenguru helyett olyan hordozóeszközt ajánlunk, amely a következő szempontoknak megfelel:

-         széles terpesztartást biztosít a helyes csípőfejlődésért

-         támasztásban követi a baba testének növekedését, tehát állítható méretű

-         nem lehet benne kifelé hordozni

-         kellően puha, ám mégis erős, hogy a baba gerincét megfelelően támassza, és közben ne kényszerítse természetellenes pozícióba

-         többféle hordozási pozíciót is lehetővé tesz (elől, háton, csípőn)

-         apa is anya is szívesen viseli

-         könnyű használni

 

kenguru

Mi ajánljuk a képen, True Love ergonóm babahordozó a Mybabyhug-tól

 

BÉBIKOMP, RUGÓS BABAHINTÁK

A bébikomp az egyik legkárosabb és legveszélyesebb eszköz, amit el tudsz képzelni. Nagyon csábító, hogy a babád annak ellenére, hogy még ülni sem tud, közlekedik a lakásban. De képzelj csak bele, hogy egy olyan gyermeket kényszerítesz egy olyan mozgásformára, amelyhez az izomzata semmilyen szinten nem fejlődött ki. Beláthatatlan károsodásokat okozhat az eszköz a testi fejlődésben. Abba pedig belegondolni is szörnyű, hogy mi van, ha egy ilyen még törékeny csöppség csak egy picit is felborul a szerkezettel. Nem kevés halálos és megnyomorított ártatlan áldozata van ennek a szerkezetnek. Mi ha tehetnénk, a kenguruval együtt betiltanánk.

Az ajtófélfára akasztható bugyis rugóhinta pedig ezek ötvözete…azonnal felejtsd el, ha a legjobbat szeretnéd a babádnak.

Válassz helyettük inkább Hammock hintát, olyat, amiből ki tudja dugni a kis lábait, ha már nagyobb és tudja magát lökni. Akkor fog csak felülni benne, ha már egyedül is képes rá és ez a nagy különbség.

komp

MÉRLEG

Ha egészséges, időre született, szépen fejlődő babád van a mérleg arra lesz jó, hogy feleslegesen idegeskedj. Ha anya ideges, baba ideges, mindenki ideges. Hidd el, ha havonta mentek mérni magatokat, bőven elég lesz. A mérleg a kismama nyugalmának megzavarására alkalmas eszköz. Mérleg helyett inkább vegyél csokit!:)

CUMI, CUMISÜVEG

A cumi káros hatásai persze közel sem olyan vészesek, mint a kengurué vagy a bébikompé, de hidd el a kórházba indulós csomagban teljesen felesleges helyfoglaló. A mai modern csecsemőápolási irányelvek azt mondják, hogy a legjobb, amit kaphat egy baba, az az anyatej és az anyukája. A cumisüveg pedig e kapcsolat útjában áll.

Ha tudsz, cumisüveg helyett válasszatok csőrös pohárkát, cumi helyett pedig inkább egy alvós barátot, egy fogzós ékszert vagy pihe-puha anya illatú takarót.

Oszd meg ismerőseiddel:

Partnereink