kosaram

0
Feldolgozás…

Mikor, milyen konstrukciójú ölelést válasszak?

Sokszor kérnek a szülők tőlünk tanácsot, hogy melyik ölelésmegoldásunkat válasszák, mert annyi variáció van, hogy nem tudják nekik, melyik lenne a legmegfelelőbb.

A lehetőségek tárháza igen nagy nálunk, hiszen nem csak dizájnban, de konstrukcióban is nagyon nagy a variációk száma.

Nézzük miből lehet választani:

1-      Rugalmas hordozókendő

2-      Mybabyhug Spécial (a 3,4,5,-ös pontok konstrukciói a Spécial Konstrukcióval variálhatóak)

3-      Mei Tai, avagy az alap kötős hordozó

4-      Mei Tai csatos derékpánttal, kötős vállpántokkal

5-      Csatos hordozó

Azt szoktuk mondani, hogy a választás több mindentől is függ: a baba korától, képességeitől, a hordozási szokástól, naponta ölelkezve töltött órák számától, a családban hányan, mennyire különböző testalkattal hordoznak. Ezeket mérlegelve érdemes választani konstrukciót.

Összeállítottunk egy kis táblázatot, melyből talán könnyebb kiválasztani, hogy Nektek melyik megoldásunk lesz a legjobban kihasználható.

De előtte nézzük, mely konstrukció alapvetően mit tud:

Rugalmas hordozókendő:

A legkisebbek, újszülöttek pihe-puha ölelése. A nagyon kicsiknek ezt szoktuk ajánlani kizárólag, hiszen méretüktől függetlenül pontról-pontra ölelik körbe a babát, mintha még a pocakban lennének. Sokan félnek a kötés bonyolultságától, de bátran állíthatom, aki egy karácsonyi pulykát meg tud kötözni annak ez sem fog problémát okozni.

virágos_családi

Mybabyhug Spécial:

Régóta szerettünk volna azoknak a kedvében járni, akik bizony a legkisebb babákkal sem szeretnének hosszasan kendőket kötögetni. A Mybabyhug Spécial igazi felüdülés lehet a kendőt nem kedvelők számára egészen 1-1,5 éves korig. Azaz a bázishordozós időszakban. Úgy tartják ugyanis, hogy van egy kivétel a kendőzés alól… mégpedig a szövött kendőből készült, állítható méretű babahordozó.

Az Spécial hordozóink alapanyaga egy igen különleges francia OEKO-tex formula, amely a legmagasabb biztonsági előírásoknak megfelelve nem tartalmaz semmilyen káros anyagot, nehézfémet és egyéb allergén vegyületeket. Az anyag minősége a Francia gyártó által garantált és a legszigorúbb babatextíliákra érvényes EU-s biztonsági szabvánnyal összhangban készülve 15 kg-ig teherbíró.

Azaz a Spécial alapanyaga pihe-puha, amely legfinomabban ölelgeti a legkisebbeket, miközben pedig mégis erős és tartós. A sztenderd babahordozóink alapanyagánál jóval bársonyosabb, puhább anyagról van tehát szó, erősségük, teherbírásuk azonban azonos.

A Spécial kollekció valójában egy új konstrukció típust is jelent a kínálatunkban. Egy olyan új hordozótípust, amely speciálisan pici babákra készül. Ezért aztán a sztenderd méretünknél ez a hordozótípus egy picit kisebb lett. A derékpántnak ugyanúgy, mint mindegyik hordozónknál, két állítási módja van, átfűzhető technológiával. Így a magasságát a tőlünk már megszokott módon, egyszerű behúzáson túl még egy nagyobb léptékkel is tudjátok állítani. Ez a megoldás a pici babák esetében rendkívül hatékony és nagyon alapos támasztást ad.

Spécial konstrukciót kérheted csatos vagy tépőzáras derékkal és akár egész csatos kivitelben is bármely dizájnunkkal vagy tervezhetsz egyedit a tervezőben. Két alapszín érhető el, melyre a dizájnt választani tudod, egy sötét grafit és egy világos natúr szín. De a Spécialnak van két tagból álló alapkollekciója is.

 

web_black_gold_4

 

Alap Mei Tai:

Azoknak szoktuk ajánlani, akik már kinőttek a rugalmas hordozókendő korából. A kicsik már stabilan tartják a buksijukat, mozgásfejlődés a forgással megindult, el is kezdek tárgyakért nyúlni és szellemileg egyre nyitottabbak a világra. Kötni ugyanúgy még szükséges, de már közel sem olyan időigényes, mint a kendő.

 10402679_10152302881283369_2127785712233307460_n

Mei Tai  csatos derékpánttal:

A baba szempontjából ugyanazok az elvárások, szülő szempontjából egyszerűbb , mivel eggyel kevesebb csomót kell kötni, hiszen derékban csak összetapasztjuk  vagy összecsattintjuk és már jöhet is a baba hozzánk bújni. Kicsit gyorsabb és kicsit talán még teherbíróbb, mivel a derékpánt a csatoshoz hasonlóan erősebben párnázott így nagyobb súlyú babánál is kényelmesebb lehet.

Csatos:

A csatos konstrukció használatban az egyik legegyszerűbb. Kicsit többet kell tudnia a babának, jobb, ha már például  ül, s a törzsizmai erősebbek.  Persze vannak helyzetek, mikor átlagban mindenkinek ez jobb megoldás lehet, mint a kötős.  A konstrukció lényege, hogy vállpántok a hátizsákhoz hasonlóan csatosak, a derékpántunk szintén csatos. 

buddy_w

Nézzük a táblázatokat, mely alapján talán könnyebben tudtok választani.

mikor_melyik

 

Reméljük segítettünk a döntésben várunk a webshopunkban sok szeretettel: www.mybabyhug.com/webshop

Oszd meg ismerőseiddel:

Partnereink