kosaram

0
Feldolgozás…

Mikor hogyan vezessem el a vállpántokat

Hordozóink vállpántjainak megkötése a hordozási szokásaink és babánk mérete szerint akár tovább is bonyolítható. 

Lábak alatt: pici kortól kortól ülni tudásig

Amikor a babánk még igazán pici, érdemes számukra legkisebb megterhelést jelentő vállpánt elvezetési módot választani.  Ekkor vezessük a vállpántokat bátran a kis lábak alatt, derekunkon megkeresztezve pedig ismét visszavezetjük őket hátra és a derékpánt csomója fölött ismét megcsomózzuk.  

Előnye a megkötési módnak: A baba súlyát teljes egészében magunkra tudjuk terhelni, azt a baba teste kis mértékben sem viseli. A mozgásfejlődés szempontjából erre azért van szükség, mert a gyenge és fejletlen izomzat így kapja a legkisebb terhelést.

Hátránya: Nagyobb súlyú baba esetében ez a megkötés már számunkra kényelmetlenné válhat pont az előbbiekben leírt előnye végett. Azaz a nagyobb súlyú baba nehezebbnek tűnhet ezzel a megkötéssel. 

kötés_láb_alatt

Popsin terítve: ülni tudástól

Ha babánk már szépen ül, és stabilan tartja a törzsét ekkor átválthatunk a popón keresztezett vállpánt megkötési módra. Ekkor a babák súlya is jóval nagyobb már, sőt az esetek többségében ez a háton hordozásnak egy remek pántelvezetési módja.

Előnye a megkötési módnak: A babánk kevésbé tűnik nehéznek ezzel a megkötési móddal. Stabilabb tartási érzetet ad.

Hátránya: A baba lábán lecsúszhat térdhajlatba a két pánt, ha nem szépen igazítottuk el.

kötés_popsi

Lexi twist: intenzív hordozáskor

Ezt a megkötést főleg nagy intenzitású és rövid hordozós időszakra ajánljuk. Mi főleg a BabyGym-en használjuk, hiszen a kilazulási esély ebben a megkötési módban egyenlő a nullával. A lényege, hogy úgy indítjuk a kötést, mintha popsin terített kötést csinálnánk, de a pántokat egyszer megtekerjük egymás körül. A kötésnek nagyon pontosan a baba farok csontjánál kell lennie, hogy biztosan kényelmes legyen.

Előnye a megkötési módnak: Borzasztóan stabil és szoros kötési módot eredményez.

Hátránya: A baba súlyát még erősebben visszavezeti a babára ezáltal kényelmetlen lehet a babának.

kötés_lexi

 

Az, hogy kinek mely megkötési mód lesz a legideálisabb mindig az adott baba és hordozója kényelme dönti el. Érdemes mindegyik módot több ideig próbálgatni, és adott hordozási körülményhz igazítani.

Kellemes ölelgetős pillanatokat!

 

Oszd meg ismerőseiddel:

Partnereink