kosaram

0
Feldolgozás…

Babát hordozni könnyedén, jól, szépen: az ölelés hatalma

A babahordozás előnyei:

Jól csak a szívével lát az ember, szól a híres idézet, amely a babanevelésben is a legjobb tanácsadó. Minden baba ölelésre teremtődött,és mi szülők ösztönösen érezve ezt szinte naphosszat ölelni tudnánk csemeténket. Kevesen gondolnák azonban, hogy már ezzel az egyszerű öleléssel is hordozzák babájukat, csak éppen hordozóeszköz nélkül.

Számos kutatás és tanulmány bizonyítja, hogy a korai időszakban sokat hordozott babák testi és szellemi fejlődése kiegyensúlyozottabb kevesebbet „ölelt” társaiknál. A baba ölelésre teremtődött, ezért a helyes hordozásnak komoly egészségügyi hatásai vannak.

A babahordozás előnyei röviden, a teljesség igénye nélkül a következők:

plakát

A jó babahordozó megválasztásának jelentősége:

Sajnos nagyon nagy a tájékozatlanság a helyes babahordozó megválasztását illetően, és ennek tudható be az is, hogy sokan nem is mernek vagy akarnak hordozni. Egy baba mikor megszületik, számára a magzatpóz a PÓZ. A mozgásfejlődés szakaszai fogják a babát ebből a gömybölyű állapotból "kiegyenesíteni". Az teljesen természetes, hogy nem ültetjük a babát, míg nem tud ülni magától, nem állítjuk, míg nem áll fel magától, akkor miért tennénk egy olyan hordozóba újszülött babánkat, ahol a gerince kiegyenesített, a lábai egymás mellett párhuzamosan lógó pozícióban vannak.  Az ún. "soft" hordozókban például, mint a mi általunk kínált Spéciál konstrukciójú, speciálisan kisbabáknak készülő hordozóeszköz pihe-puhán öleli körbe a baba testét, megadva a helyes hordozási pozíció megválasztását.

_MG_9547_szines

 

Mybabyhug babahordozó: www.mybabyhug.com

A másik nagyon fontos szempont a babahordozó megválasztásánál a helyes terpesztartás biztosítása. Egy helyes babahordozó térdhajlattól-térdhajlatig tartja a baba popsiját. A helyes terpesz a csípőrendellenességek megelőzésében nagyon komoly szerepet játszik. 

Nincs olyan ami jó újszülöttnek és totyogónak:

Aki azt állítja, hogy egy babahordozó jó picinek és nagynak is az téved, hiszen ahogy egy baba nő bizony más lesz a testének tartása, mérete, igénye ezért nagyon fontos, hogy egy babahordozó állítható legyen és együtt nőjjön a babával. A mi hordozóink mind vertikálisan, mind horizontálisan együtt nőnek a babával. Kidolgoztunk egy rendkívül pontos és hatékony 3D-s állítási módszert, amely a legprecízebben a babára állítható. 

állítás

 

Kifelé NE!

A kifelé hordozás során babánk körülbelül olyan mentális veszélynek van kitéve, mintha egy 10 évesnek horrorfilmet vetítenénk. A babák természetes reakciója, hogy a külvilágot anyjuk óvó környezetéből fedezik fel. Amikor egy baba megijed, vagy olyan inger éri, amivel még nem találkozott természetes reakciója, hogy anyja ölébe bújik. Erre egy babának a kifelé hordozás során esélye sincs. Teljesen magára marad egy olyan inger gazdag környezetben, amelyre sem fizikálisan az érzékszerveivel, sem mentálisan nincs felkészülve. 

Mindig olyan hordozót válasszunk, amely a baba korának, érettségének megfelelően támasztja a testét és a mellkasa benne érintkezni tud a hordozójával.

Hordozni könnyedén, szépen, kompromisszumok nélkül:

A My Babyhug (hug=ölelés) speciális, ortopédiai szempontoknak maximálisan megfelelő ergonómiai babahordozói (Spécial: 6-8 hetes kortó- 1,5 évs korig, Klasszikus: 5-6 hónapos kortól 2 éves korig)  nem csupán helyesen, a legnagyobb biztonsággal, de még szemet gyönyörködtetően is ölelik azt, aki nekünk a világon a legfontosabb.

Termékeink 100% bababarát pamut, Öko-tex anyagfelhasználással, az Európai Uniós biztonsági előírások figyelembevételével készülnek azért, hogy a Te babád a legjobb "kezekben" legyen akkor is, amikor a tieid éppen szabadok!

Velünk nem kell a dizájnban sem kompromisszumot kötnötök hiszen a honlapunk tervező alkalmazásával pár kattintással könnyedén tervezhettek magatoknak igazi egyedi ölelést. Ráadásul az édeaspákra is gondolva, hordozóink már két oldallal is kérhetőek a tervezőben. Webshopunk állandóan megújuló darabjai között is biztosan rátalálsz a stílusotokhoz leginkább közel állóra, de ha nem, akkor a Prémium szolgáltatásunk segítségével, digitális tervezést követően teljesen egyedi darabot készítünk Nektek.

Használatuk végtelenül egyszerű, bárki számára elsajátítható és bármilyen környezetben kivitelezhető, hogy az ölelés ne csupán egészséges, de könnyű és szerethető legyen Neked és babádnak egyaránt.

mylittleprincessbyaliz-14

 

My Little Princess By Alíz hordozó a Mybabyhug-tól

 

Oszd meg ismerőseiddel:

Partnereink